Cartea lui Enoh este un vechi text apocaliptic ebraic plin de creaturi de altă lume, cum ar fi forțele satanice, uriași, îngeri, un potop devastator și un avertisment pentru întreaga umanitate. Deci, de ce această publicație perspicace nu apare în Biblie așa cum o înțelegem noi? Ne vom da seama…

De unde a venit Cartea lui Enoh?

Ghidul este discutat foarte pe scurt în Ghidul Genezei, dar ghidul în sine are o dimensiune impresionantă. Cuprinzând 5 volume și 108 faze, ghidul detaliază pierderea Observatorilor și, de asemenea, a ui Enoch către paradis. Zonele mai vechi ale mesajului (Publicația Veghetorilor) sunt considerate azi din 300-200 î.Hr. și, de asemenea, cea mai recentă parte a mesajului (Cartea Parabolelor) datează potențial din 100 î.Hr. Primele bucăți aramaice ale mesajului se găsesc în sulurile de la Marea Moartă, iar mesajul se găsește în 11 manuscrise diferite găsite în locația de la Marea Moartă. Prețul, precum și forța de muncă pe care cu siguranță ar fi fost nevoie pentru a crea aceste manuscrise, au fost descoperite 11 incluzand aici ghidul lui Enoh înseamnă că Biblia a fost de obicei răspândită și a fost destul de populară.

Când a fost interzis Cartea lui Enoh?

Cartea lui Enoh a fost omisa de canonul biblic ebraic și de canoanele scripturale creștine. Enoh a fost exclus din canonul oficial al Tanakhului și, de asemenea, din canonul Septuagintei. Septuaginta este traducerea greacă a scripturilor ebraice, a apocrifelor scripturale, precum și a publicațiilor deuterocanonice. În 382 d.Hr. Papa Damasus l-a numit pe Ieronim, principalul savant scriptural al timpului său, să convertească o versiune latină adecvată a Bibliei grecești, din diferitele traduceri. Acest lucru a fost făcut și, din nou, Cartea lui Enoh nu a fost luata in calcul.

Ghidul de utilizare de către majoritatea comunităților evreiești și, de asemenea, creștine și a fost aproape pierdut, până la explorarea sa de către James Bruce la sfârșitul secolului al XVIII-lea. Bruce a găsit cea mai completă Carte a lui Enoh în manuscrisele etiopice și a fost adusă înapoi în Europa și, de asemenea, tradusă în engleză. Biserica Ortodoxă Etiopiană a constat de fapt din Cartea lui Enoh în canonul lor tot timpul, deoarece ei cred că nu numai că este o lucrare pasionată, dar a fost compusă de Enoh însuși.

De ce a fost interzisa?

Se crede că ghidul lui Enoh a fost respins de practica iudaică, deoarece conținea revelații referitoare la Hristos. De asemenea, se crede că nu a fost alcătuit din el, deoarece nu a fost niciodată referit niciodată ca Scriptura de către Isus sau apostoli.

Să presupunem că mai există un factor?

Este posibil ca ghidul să fi fost interzis din cauza conținutului său. Ghidul începe cu un sfat pentru omenire care detaliază judecata magnifică pe care cu siguranță o vom îndeplini și sentințele pe care Dumnezeu însuși le va tulbura cu siguranță pe cei care nu merită mântuirea. La începutul ghidului Genezei, titani însetați de sânge se plimbă pe planetă înainte de potop, totuși, ghidul lui Enoh ne spune de unde provin acești titani. Potrivit acestei publicații, Observatorii erau îngeri care au fost trimiși să monitorizeze ființele umane. Unii dintre acești Veghetori au devenit implicați cu femei temporale și au fost duplicați cu ele. Copiii acestor uniuni sunt numiți Nephilim, titani sălbatici care răvășesc Planeta. Acești îngeri căzuți au educat în plus ființele umane cum să creeze arme, oglinzi, delicii și, de asemenea, produse cosmetice, provocând eșecul umanității.

Apoi este clarificat că aceasta este justificarea că Dumnezeu a trimis Potopul pentru a curăța Planeta de Nefilim. Uriel a fost trimis să-l notifice pe Noe despre strategiile lui Dumnezeu pentru a nu scăpa de umanitate. Azazel și, de asemenea, Privitorii sfidătoare au fost aruncați în mijlocul planetei, pentru a aștepta ziua judecății.

Ghidează viziuni de informare pe care Enoh le-a avut despre Azazel cerșind clemență și Uriel care îl ajută în călătoriile prin tărâmurile cerești. Cititorilor li se oferă, de asemenea, relatări detaliate despre puteri frumoase și, de asemenea, înfricoșătoare care îi așteaptă pe cei care fac răul.

Este posibil ca bisericile evreiești și creștine să nu fi dorit ca adeptii să aibă informații atât de detaliate sau să existe și mai multe pentru ele? În mod obișnuit, cărți precum Evanghelia Mariei sunt eliminate din canonul biblic datorită faptului că îi respinge pe mentorii conducătorilor Bisericii. Este posibil ca si Cartea lui Enoh să fi fost îndepărtată pentru același factor.

Spunând în mod clar, cartea este o relatare a ființelor uimitoare, cu inovații sofisticate, care vizitează Planeta. Își împărtășesc tehnologia modernă cu umanitatea și tatăl se încrucișează cu copiii, în detrimentul omenirii. Dovada căreia este curățată cu o inundație în masă. Cu toate acestea, unui Enoh uman i se permite să-L întâlnească pe Dumnezeu însuși. Deși există cu siguranță ceva ciudat în ceea ce privește Cartea lui Enoh, s-ar putea să nu se dovedească întotdeauna ca dovadă a vizitatorilor antici neobișnuiți. După un studiu amplu, se constată că Cartea lui Enoh, ca și numeroase alte publicații din Biblie, a fost scrisă de șapte autori de-a lungul multor ani. Mulți dintre autori au trăit ani după numele cărții și, cu siguranță, nu l-ar fi întâlnit niciodată.

Ghidul lui Enoh ar fi putut fi interzis datorită faptului că materialele sale se opuneau învățăturilor conducătorilor puternici ai Bisericii sau datorită faptului că arăta prezența vizitatorilor extratereștri. Nimeni nu intelege de fapt…

Leave a comment

error

Daca ti-a placut, te poti abona aici!