Vrei să deții o casă lângă Roma pentru 1 Euro? Ei bine, acum poți.
Orașul cu carte poștală Maenza este situat în regiunea Latium a Romei și se află la aproximativ 70 de kilometri sud de capitala Italiei. Este cel mai recent proiect care a aderat la Italia cu 1 €/Casa.
Schema a fost lansată anul trecut, deoarece țara a încercat să combată orașele și satele care sufereau de populație în scădere sau îmbătrânire.
Maenza este primul oraș din regiunea Latium care a fost inclus în schemă și are multe de făcut.

Orașul este înălțat pe dealurile sălbatice Lepini, care anterior au găzduit păstori și triburi. Există zeci de locuințe de piatră abandonate, care sunt acum pe piață pentru 1 euro, cu speranța de a respira o nouă viață în acest loc.

Primarul orașului, Claudio Sperduti, l-a numit „pactul pentru renaștere” al orașului său natal.
Vorbind la CNN, el a spus că dorește să recupereze toate proprietățile care se prăbușesc prin legătura între vechii proprietari și potențialii cumpărători care ar fi interesați din cauza prețurilor mici.
El a spus: „Facem totul pe rând.
„Pe măsură ce familiile originare intră în contact și ne predau casele lor vechi, le plasăm pe piață prin notificări publice specifice pe site-ul nostru web, pentru a face totul foarte transparent.”
Există câteva prevederi pe care cei care doresc să cumpere si vor trebui să le respecte.
În primul rând și probabil cel mai evident va fi un angajament pentru renovarea proprietăților. Unele dintre cladirile de pe piață se află într-o astfel de stare de degradare încât sunt considerate în prezent periculoase pentru trecători.

Așteptările vor fi ca renovările să se facă în termen de trei ani de la achiziționare. Noul cumpărător va trebui, de asemenea, să plătească o garanție de depozit de 5.000 EUR, care va fi returnată odată cu finalizarea lucrărilor de renovare.
Cumpărătorii pot alege ceea ce doresc să devină proprietatea – fie ea acasă, pensiune, magazin sau restaurant – dar trebuie să aibă planuri detaliate și să poată să le depună la primarie pentru a obține aprobarea.
Cu toate acestea, cumpărătorii nu vor fi obligati să locuiască în casele pe care le cumpără și le renovează.
Primarul Sperduti a spus însă că ar trebui să se aplice familiilor cu copii și cuplurilor tinere care ar fi interesate să locuiască în oraș în mod semipermanent.
Cumpărătorii potențiali se vor adresa oficialilor locali, care vor încerca apoi să le potrivească cu cererile lor de proprietate. Primul lot de clădiri este pe piață acum, deși aplicațiile se închid pe 28 august.
Cu toate acestea, Sperduti a promis că vor merge mai multe pe piață, ceea ce înseamnă că vor exista multe șanse să obțină o bucată din mediul rural italian.
Dacă sunteți interesat, puteți afla mai multe aici.

Leave a comment

error

Daca ti-a placut, te poti abona aici!