În 1997, Michael Drosnin a obținut un best-seller la nivel mondial cu „Codul secret al Bibliei”, în care a prezis uciderea lui Isaac Rabin cu un an înainte ca aceasta să se întâmple.

„Codul secret al Bibliei”, cunoscut și sub numele de codul Torei, constă din grupuri de cuvinte și fraze care se presupune că au un sens și despre care unii cred că sunt plasate intenționat „criptate” sau ascunse în textul Bibliei.

Codul a fost descoperit în versiunea ebraică a Vechiului Testament – Tora – și a fost publicat de jurnalistul Michael Drosnin, în cartea sa „Codul secret al Bibliei”, care a devenit în curând un best seller.

Potrivit celor care investighează temeinic aceste coduri secrete, cea mai veche versiune a Bibliei ar fi singura copie în care apar profețiile.

Întrucât pot fi găsite în oricare dintre mii de versiuni tipărite în diferite limbi, ar implica credința că în traducerile lor aceste coduri au fost luate în considerare în detalii minuscule și, prin urmare, ar reduce misticismul la situație.

Metoda utilizată pentru a descoperi codul este bine cunoscută și constă în eliminarea spațiilor dintre cuvintele cărții și, astfel, convertirea textului într-un singur extract de 304.805 de caractere.

Această secvență este introdusă într-un computer care are sarcina de a explora această lungă bandă de litere în căutarea cuvintelor și frazelor care sunt introduse în program.

Începeți cu prima literă și citiți întregul text la rând, apoi săriți o literă, apoi două și așa mai departe până când terminați. Apoi, refaceți același proces începând de la a doua literă, apoi de la celelalte până la terminare.

Aceasta se numește ELS -Equidistant Letter Sequences – care înseamnă „secvențe de litere echidistante”, care este apoi rearanjată pentru a o prezenta ca matrice sau cuvinte încrucișate.

Codul secret al Bibliei


Codul prezice evenimente care au avut loc mult timp după ce Biblia a fost scrisă. Sunt indicate numele, datele, locurile și alte caracteristici remarcabile ale fiecăruia dintre evenimente. Unele dintre predicțiile Codului Torah secret sunt următoarele:

„Shakespeare” – „pus în scenă” – „Macbeth” – „Hamlet” sau „Hitler” – „om malefic” – „nazist și inamic” – „masacru” sau „Edison” – „electricitate” – „bec” sau „Newton “,” gravitatie “; printre multe alte evenimente istorice relevante.

Într-adevăr, aceste presupuse predicții scrise cu câteva secole în urmă atrag puternic atenția. Cu toate acestea, pare să existe o explicație mult mai simplă decât a conferi o astfel de atribuire scripturilor.

Conform legendei, anumiți cabaliști au ajuns să facă minuni – cum ar fi crearea unui om artificial, Golemul mitic – datorită înțelegerii avansate a cuvântului sacru.

Aceasta este atunci originea tradiției conform căreia Dumnezeu a inserat învățături codificate prin transcrierile mesagerilor săi.

Ca răspuns la o provocare explicită a lui Drosnin, care susținea că numai Biblia ar putea conține secvențe, matematicianul australian Brendan McKay a găsit multe secvențe similare în Moby Dick care conțineau expresii legate de evenimente moderne.

Alți cărturari, precum fizicianul american Dave Thomas, au găsit mai multe exemple în alte texte.

Mai mult, Drosnin a folosit în mod avantajos flexibilitatea limbii ebraice, amestecând liber ebraica clasică – fără vocale, în care literele Y și W sunt strict consoane – cu ebraica modernă – unde Y și W indică de obicei vocalele I și U- precum și variații în utilizarea lui K și T, găsind semnificația dorită.

La cinci ani după ce codul a fost publicat în revista Statical Science, un grup de matematicieni, inclusiv Brendan McKay, au publicat în aceeași revistă raționament din care este întotdeauna posibil să se obțină coduri care par premonitorii, indiferent de cartea care se obișnuia să o facă aceasta.

Acum, odată cu pandemia pe care o trăim, s-a descoperit că si cuvântul „Covid19” apare și în aceste texte. Cum oare este posibil?

Leave a comment

error

Daca ti-a placut, te poti abona aici!