Conceptul de călătorie în timp este considerat un subiect foarte fascinant pentru majoritatea oamenilor. Capacitatea de a se mișca înainte și înapoi în timp poate da naștere la multe posibilități care nu pot fi înțelese în adevăratul sens. Au existat numeroase afirmații cu privire la mașinile timpului și un astfel de caz faimos este al unei mașini a timpului numită „Cronovizorul”.

Marcello Pellegrino Ernetti și mașina timpului Cronovizorul

Cu toate acestea, acest mister este probabil să devină și mai misterios dacă cineva pretinde că a fost martor la un eveniment istoric important mergând înapoi în timp folosind o mașină de călătorie în timp.

Vorbim despre o anumită invenție numită Cronovizorul, cu ajutorul căreia, se presupune că, pe film fotografic au fost surprinse scene din viața lui Iisus Hristos. Și acum acest dispozitiv, așa cum se crede, este păstrat la Vatican într-un secret deosebit de strict.

Această poveste a început cu un bărbat pe nume Marcello Pellegrino Ernetti (1925-1992), care s-a născut în Italia. A fost un catolic respectat care și-a dedicat întreaga viață slujirii bisericii. A avut mulți adepți și studenți.

Era cunoscut și ca un exorcist, unul dintre cei mai populari din Veneția, un muzician, un student în Biblie și, de asemenea, un om de știință, oricât de ciudat ar suna. Și într-o zi, chiar înainte de izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, el a afirmat ciudată că face parte dintr-un grup care a creat o mașină de călătorie în timp pe care o numeau Cronovizorul.

Alți membri ai grupului de 12 membri se crede că ar fi fost Enrico Fermi și Wernher von Braun, celebrul fizician italian și nu mai puțin faimosul cercetător german în domeniul rachetei.

Ernetti a mai spus că prin Cronovizorul, care în exterior semăna cu un televizor cu un ecran și o tastatură specială, a văzut cu propriii ochi discursurile lui Cicero, Napoleon și scene cu participarea lui Isus Hristos. În sprijinul declarației sale, el a arătat o anumită fotografie cu Isus, care ar fi fost făcută de Cronovizorul.

The Cronovizorul Time Machine – A făcut o fotografie cu Isus și a pierdut manuscrise

Vestea despre mașina de călătorie în timp s-a răspândit ca un incendiu. Mulți credincioși credeau sincer că Vaticanul posedă acum un dispozitiv misterios și puternic care permite oamenilor nu numai să se întoarcă în trecut, ci și să filmeze și să observe ceea ce se întâmplă în timp real.

Această fotografie a presupusului Cronovizorul a fost publicată în revista italiană La Domenica del Corriere în 1972. Și s-a dovedit rapid că este un fals, deoarece imaginea a fost copiată exact de pe o carte poștală veche.

Fotografie cu Isus făcută de Cronovizorul

Acest lucru a spulberat serios încrederea în cuvintele lui Ernetti și în existența Cronovizorulului, deși Ernetti însuși a indicat că fotografia publicată nu are legătură cu Cronovizorul, deoarece aparatul lor nu dădea o imagine atât de clară.

În încercarea de a-și dovedi cazul, Ernetti a publicat și o transcriere a unei piese pierdute de Quintus Ennius în latină, despre care se pretindea că ar fi fost obținută cu Cronovizorul.

Iar un prieten al lui Ernetti, pe nume François Brunet, a spus că dovezi reale ale existenței Cronovizorului, inclusiv o fotografie autentică a lui Hristos, au fost distruse în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, la scurt timp după declarațiile lui Ernetti, deoarece Papa Pius al XII-lea și Benito Mussolini au decis că aceasta a pus o amenințare pentru societate.

Sub presiunea lor, potrivit lui Brunet, Ernetti a oprit proiectul Cronovizorul și probabil a demontat dispozitivul. Dar Brunet însuși nu credea cu adevărat în acestea din urmă, crezând că Cronovizorul-ul poate fi stocat undeva în arhivele Vaticanului și poate că încă îl foloseau în secret.

O mare parte din ceea ce știm despre Cronovizorul a fost publicat în cartea lui Brunet din 2002, Le Nouveau Mystère du Vatican. De când Ernetti a murit cu 10 ani mai devreme, din păcate, nu se știe dacă acest lucru este adevărat sau ficțiune.

Leave a comment

error

Daca ti-a placut, te poti abona aici!