Săptămâna aceasta am fost asediați de imagini de știri cu bărbați înghesuiți în camioane care dețineau arme militare de asalt. Iar intotdeauna producătorul ales este Toyota.

Milițiile folosesc de mult timp camionetele Toyota ca vehicul de război, în special în Orientul Mijlociu. Camioanele sunt ușoare, agile, eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil și sunt potrivite pentru terenul local.

În 2013, Kyle Mizokami a remarcat:

„Puteți cumpăra 266 dintre ele pentru costul unui singur tanc. În plus, este mai fiabil decât un tanc și mai ușor de întreținut. “

Toyota nu este doar un vehicul de război în Afganistan. Războinicii somalezi îl folosesc în Somalia. Oficialii de ajutor umanitar au achiziționat chiar și vehicule de la teroriști pentru a se asigura că ajutorul ajunge la destinație.

De ce iubesc talibanii Toyota?
De ce iubesc talibanii Toyota?

La sfârșitul anilor 1980, a existat chiar și Războiul Toyota, ultima fază a conflictului dintre Ciad și Libia, în 1987 în nordul Ciadului și la granița dintre Libia și Ciad. Acesta a fost numit pentru camionetele Toyota folosite pentru a asigura mobilitatea trupelor din Ciad în timp ce luptau împotriva libienilor.


Mizokami scrie despre istoria forțelor speciale. Au pregătit camioane Toyota Tacoma cu colivii, suporturi pentru mitraliere, trolii bari de protecție, protecții pentru perii și suporturi pentru antene. Farurile cu infraroșu înlocuiesc farurile standard.

Aceste vehicule pirate sunt cunoscute sub denumirea de tehnicals și pot fi folosite și de teroriști și miliții. Devin gata de război cu „o mitralieră, pistol antiaerian, tun rotativ, armă antitanc, pistol antitanc, ATGM, mortar, lansator de rachete multiple”, a scris Mizokami.

„Unele vehicule au primit chiar și Blue Force Trackers, sistemul digital de raportare a poziției armatei SUA”.

Ce face, Toyota?


În 2015, știrile ABC au raportat că oficialii americani de combatere a terorismului au cerut Toyota să îi ajute să stabilească modul în care ISIS a reușit să achiziționeze toate camionetele și SUV-urile din vehiculele de propagandă teroristă din Irak, Siria și Libia.

Compania a spus că Toyota are o „politică strictă de a nu vinde vehicule potențialilor cumpărători care le pot utiliza sau modifica pentru activități paramilitare sau teroriste”.

Cu toate acestea, este imposibil să urmăriți vehiculele furate și pe cele cumpărate și vândute de intermediari.

Toyota oprește revânzarea camioanelor


Quartz raportează că cumpărătorii Toyota Land Cruiser 2022 au trebuit să semneze un contract prin care promiteau să nu revândă vehiculul în decurs de un an. Camionul este cel mai vechi model al companiei și a fost pus în vânzare luna aceasta.

Toyota a recunoscut popularitatea Land Cruiser în străinătate și a spus: „suntem îngrijorați de fluxul de vehicule din Japonia către străinătate imediat după eliberarea lor, precum și de posibilitatea ca acestea să fie exportate în anumite regiuni în care există reglementări de securitate”.

Dacă reprezentanțele își vând vehiculele către teroriști, compania ar putea face obiectul unor sancțiuni legale, iar declarația menționează în continuare:

„Suntem, de asemenea, conștienți de faptul că, dacă situația ar urma să se dezvolte până la punctul în care un dealer Toyota ar fi investigat cu suspiciunea de implicare într-o încălcare a legii valutare și a comerțului exterior (Legea valutară), ar fi o problemă majoră nu numai pentru reprezentanța Toyota în cauză, ci și pentru toți dealerii Toyota și Toyota Motor Corporation. ”

Camioanele nu sunt singurele Toyota populare din Orientul Mijlociu. Un articol susține că aproximativ 90% din mașinile înregistrate în Afganistan sunt Toyota Corollas. Toyotele sunt accesibile. Acestea oferă kilometraj bun și este ușor pentru localnici să acceseze piese noi.

1 Comment

  • Cristian Bogdan Muresan
    Posted 19 august 2021 17:21 0Likes

    Toyota in orient este de zeci de ani ca Dacia la romani . Orice om de rand cumpara o Toyota , iar cei cu bani , statul socio-profesional ridicat , isi va cumpara Mercedes . O stiu de la un irakian care spunea ca pe vremea lui Saddam Hussein orice om cu statut normal isi cumpara Toyota ( la orase masini de clasa medie si limuzine , iar in zona rurala camionete ) si dupa aceasta marca la mare distanta era Renault , Peugeot ,si Fiat . Cei care erau medici , profesori , oameni din politica sau afaceristi conduceau Mercedes .

Leave a comment

error

Daca ti-a placut, te poti abona aici!