După cel de-al Doilea Război Mondial, multe lucruri se schimbau. Au fost trasate linii noi, iar una dintre acele linii a împărțit peninsula coreeană în două. Lumea ar rămâne cu Coreea de Nord și Coreea de Sud. Relațiile dintre cele două națiuni au fost ostile de peste 70 de ani, dar recent a strălucit puțină lumină prin DMZ. Cu toate acestea, chiar dacă se reunesc, cele două culturi vor avea nevoie de ceva timp pentru a se îngheța împreună, deoarece modurile lor de viață și cultura sunt foarte diferite. Consultați aceste 40 de imagini care arată cât de diferite sunt cu adevărat cele două țări.


Distractie in soare

În zilele fierbinți de vară, există puține lucruri mai bune decât să mergi într-un parc acvatic cu prietenii și familia. Atât nord-coreenii, cât și sud-coreenii au acces la parcuri acvatice tocmai din acest motiv.


La fel ca în majoritatea lucrurilor, felul în care se îndreaptă spre piscine este, totuși, foarte diferit. De obicei, Coreea de Nord este puțin mai tradițională și mai conservatoare, în timp ce Coreea de Sud arată foarte occidentală în felul în care se potrivește pentru parc.


Orizont


Există o mulțime de diferențe între Coreea de Nord și Coreea de Sud, chiar și atunci când te uiți la orizontul ambelor capitale ale țării. Vârful este de la Phenian și, deși există o clădire înaltă asemănătoare unui zgârie-nori, nu sunt nici pe departe la fel de moderne ca orașul Seul.


Deasupra se vede foarte clar poluarea din capitala nord-coreeană, ceea ce este ciudat, deoarece sunt mai puține mașini!

Companii aeriene si aeroporturi

Există o singură companie aeriană în Coreea de Nord și este evaluată drept una dintre cele mai proaste companii aeriene din lume. Pe de altă parte, Coreea de Sud are o multitudine de transportatori, plus cei din alte țări, de asemenea.

O altă diferență este că există foarte puține zboruri către Coreea de Nord, în timp ce Coreea de Sud are o gamă largă de opțiuni de zbor. Acest lucru se datorează locului său în economia mondială și eforturilor sale de a îmbunătăți turismul.

Salvamarii


Ambele țări își pun salvamarii să se îmbrace în uniformă. Diferența apare atât în ​​funcționalitate, cât și în formalitate. Salvamarul nord-coreean fotografiat aici arată mai mult ca un însoțitor de zbor decât cu cineva care va sări în apă și va salva.


Salvamarul sud-coreean este un pic mai bine îmbrăcat pentru sarcina în cauză. În plus, poartă un fel de trusă de prim ajutor. Amândoi sunt probabil pricepuți; unul pare mai pregătit, asta-i tot.


Uniforme scolare


Știm cu toții că unul dintre cele mai emblematice lucruri din majoritatea țărilor asiatice sunt uniformele școlare. Aici, puteți vedea foarte ușor diferența dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud. Uniforma nord-coreeană arată mai tradițională și este la fel de drăguță ca și opțiunea sud-coreeană.


Uniforma sud-coreeană arată mai mult ca un design de școală privată occidentalizată. Cealaltă mare diferență este că fata din imaginea de sus are fața proaspătă, în timp ce se pare că cea de sub ea poartă puțin machiaj.

Studenti de colegiu

Încă o dată, aruncăm o privire asupra diferențelor dintre studenți, dar de data aceasta, ne-am mutat la facultate. Facultatea este importantă în ambele culturi, dar după cum puteți vedea, codul vestimentar și stilul sunt puțin diferite.

Studentul din Coranul de Nord este puțin mai formal și mai conservator. Studenta sud-coreeană pare să fie îmbrăcată mai mult într-un stil trendy, precum și puțin mai casual.


Monumente


Cultura și perspectiva asupra istoriei sunt diferite, ceea ce înseamnă că și ideile lor despre monumente vor diferi. În Coreea de Nord, este condus de un dictator care dorește să comemoreze excelența lui și a familiei sale.


În Coreea de Sud, este mai mult despre amintire decât idolatrizare. Puteți vedea diferența puternică dintre aceste două exemple. Monumentul nord-coreean este un loc pentru a veni și aproape de a te închina cu evlavie, iar monumentul de război din Coreea de Sud este ceva care să ajute la comemorarea unui eveniment tragic.


Orase mici


Viața în capitale este diferită, dar există încă câteva asemănări, suntem siguri. Cu toate acestea, când intri în părțile mai rurale ale celor două țări, diferența devine foarte evidentă. Aruncă o privire la aceste două orașe mici.

Vârful este în mod clar un oraș rural care are clădiri vechi care arată ca și cum ar avea nevoie de puțină muncă. Pe cealaltă parte a acelei monede se află orașul sud-coreean, care pare să fie în afara orașului modern, dar încă puțin rural.


Ghizi turistici


Turismul în Coreea de Nord este limitat, dar Coreea de Sud este în plină expansiune. Din această cauză, precum și atmosferei politice, ghizii turistici se îmbracă diferit și au voie să împărtășească lucruri diferite cu cei pe care îi iau în jur.


În această imagine, puteți vedea că ghidul sud-coreean este puțin mai mult informală și pare că ar putea folosi un cuvânt sau două din argou. Ghidul nord-coreean, pe de altă parte, se pare că ți-ar putea cere să scapi și să-i dea douăzeci.Clădiri guvernamentale


Coreea de Nord este o națiune comunistă și, împreună cu aceasta, vine și nevoia de a promova și de a plasa propaganda peste tot, inclusiv în fața clădirilor guvernamentale. Acest lucru conferă clădirii un aspect unic și unul foarte diferit de omologul sud-coreean.


În sud, clădirile guvernamentale arată mai moderne și se îmbină adesea cu restul clădirilor din jurul lor, așa că există o mare diferență!


Tabara de vara


Ambele țări înțeleg nevoia ca copiii să iasă la aer curat și să interacționeze cu copiii de vârsta lor. Singura diferență este în execuția acestor tabere de vară. Taberele de vară nord-coreene sunt foarte structurate și exclusive.


Copilul care merge într-o tabără de vară în Coreea de Sud găsește o adunare de copii plină de distracție și diversă etnic. Ei învață și cresc, dar într-o manieră puțin mai puțin formală.Magazinele alimentare

Magazinul alimentar este un alt domeniu în care cele două țări diferă, de asemenea. Acest lucru nu este doar în amenajarea și organizarea magazinelor în sine, ci și în modul în care oamenii se îmbracă pentru a merge la magazin. Vedeți că ambele sunt bine organizate, dar magazinul din Sud pare puțin mai structurat.

Apoi, când te uiți la diferența dintre ținuta celor doi tați, poți vedea că tatăl din Coreea de Sud este puțin mai chic decât cel din Nord.


Transport – Autobuze


A ajunge dintr-un loc în altul este important pentru orice economie. Cu toate acestea, în Coreea de Nord, a lua un autobuz din oraș în oraș, cel puțin în zonele rurale ale țării, arată periculos și foarte diferit de transportul din Coreea de Sud.


În Coreea de Sud, există autobuze mai mari și mai moderne. Aceste autobuze au caracteristici de siguranță și par că vă pot duce la destinație puțin mai repede.


Artă


Arta capătă un nou sens atunci când este în principiu condusă de stat. Chiar și arta plastică din Coreea de Nord este monitorizată și cenzurată. Mulți artiști au început să-l includă pe „Marele Lider” în picturile lor.

În Coreea de Sud, totuși, scena artistică este vastă și variază de la artă plastică la modernă și toate celelalte. Cu libertatea lor de exprimare, mulți artiști își arată dragostea și reverența față de țara și viața lor, în general.

Transport personal


În Coreea de Nord, mașinile sunt lucruri scumpe de deținut, așa că mulți oameni aleg să meargă cu bicicleta. Acest lucru este excelent pentru mediu și este mai puțin costisitor de întreținut. Adesea, veți vedea grupuri mari ca acesta călare în sus și în jos pe străzi.


Odată cu toate capcanele moderne, apare nevoia de a ajunge rapid dintr-un loc în altul și asta înseamnă mai multe mașini și autobuze. Aceasta este o stradă tipică din Coreea de Sud. Ce diferență!

Varsta este doar un numar


Ai întâlnit vreodată pe cineva și ai crezut că este mai în vârstă decât ei? Acest lucru s-ar putea întâmpla dacă ați întâlni acest student din Coreea de Nord. În comparație cu omologul său sud-coreean, cu siguranță arată mult mai în vârstă.


Dacă acest lucru se datorează uniformei sau pur și simplu din cauza modurilor lor diferite de viață, este greu de spus, dar când ne uităm la acești doi studenți de 20 de ani, există o diferență clară. De la tunsoare la haine la expresia feței, nu ai ghici niciodată că au aceeași vârstă.

Ghizii din muzeu


La fel ca ghizii turistici de pe stradă, cei aflați în muzeul fiecărei țări au foarte multe diferențe între ei. În Coreea de Nord, li se spune ce pot spune și trebuie să se îmbrace într-un mod tradițional, conservator.


Ghidurile muzeelor ​​sud-coreene pot fi puțin mai relaxate și, deși trebuie să acopere aceleași lucruri ca și ceilalți, pot schimba modul în care le exprimă.


Festivaluri

Fiecare națiune sărbătorește multe sărbători diferite și fiecare face acest lucru cu festivaluri și evenimente elaborate. Unul dintre ei este doar puțin mai înregimentat și mai conservator. Festivalurile nord-coreene sunt ocazii pentru ca oamenii să se îmbrace și există o lipsă marcată de ochi din afară.


În Coreea de Sud, totuși, festivalurile lor sunt puțin mai liberale și cu siguranță atrag o mulțime de turiști. Oricum, sunt frumoase!


Constructii


Întotdeauna există construcție și asta este adevărat în ambele națiuni. Cu toate acestea, metoda de construire și instrumentele disponibile sunt foarte diferite. În Coreea de Nord, cu excepția cazului în care proiectul este un proiect sponsorizat de stat, muncitorul ar putea fi nevoit să găsească modalități inventive de a face lucrurile.


În Coreea de Sud, totuși, există un boom al companiilor de construcții și, din cauza economiei lor, aceste corporații tind să aibă toate echipamentele de ultimă generație.


Polițiști pe motociclete

Autoritățile fiecărei națiuni au o meserie comună, dar cam aici se termină asemănările. Polițiștii cu motociclete din Coreea de Nord merg pe un moped și au de-a face unui trafic … inexistent.


Ca și în cazul multor diferențe, se reduce la finanțare, iar în Coreea de Sud, acestea sunt finanțate suficient de bine pentru a obține efectiv motociclete. Acest lucru este bine pentru că au mult in cazul lor au mult de lucru si un trafic aglomerat.


Metrou


Ambele națiuni folosesc un sistem de metrou bine structurat. Configurația și aspectul, precum și uniformele însoțitorului, sunt totuși foarte diferite. Încă o dată, oferta nord-coreeană este mai conservatoare și folosește pereții pentru mai multă artă sponsorizată de stat.


Metroul sud-coreean arată ca multe dintre celelalte metrouri de pe glob. În plus, este foarte eficient și pare să fie și curat! Este diferit de multe alte metrouri, cu siguranță!


Teatru


Artele sunt unul dintre locurile în care cele două țări diferă cel mai mult. În Coreea de Nord, cea mai mare parte a artei este cenzurată și pot fi văzute doar piese aprobate. Asta include chiar și teatrul.


În Coreea de Sud, este mai liberal și pot fi văzute diferite tipuri de spectacole de teatru. Aceasta include teatrul tradițional, precum cel din imagine, precum și piese de teatru și musicaluri de talie mondială din întreaga lume.


Infrastructură


Având schimburi comerciale deschise cu restul lumii, Coreea de Sud îi permite să investească bani pe care îi poate cheltui apoi pentru infrastructura țării lor. Acest lucru duce la poduri bine făcute și la condiții bune pe drumuri.


Cu toate acestea, în Coreea de Nord, comerțul lor este limitat și, odată cu modul în care este condus guvernul, asta nu lasă prea mult un buget pentru menținerea drumurilor și podurilor în stare bună.

Restaurante


Chiar și atunci când ieși să mănânci, există o diferență în atmosfera restaurantului. Poate fi văzut și simțit. În Coreea de Nord, se pare că majoritatea restaurantelor nu sunt adesea pline la capacitate maximă și au puțin mai multă organizare.În timp ce, în Coreea de Sud, este mai popular să luați masa în oraș, probabil pentru că oamenii își permit. Aceasta înseamnă că mediul este puțin mai agitat.


Autobuze școlare

Încă o dată, transportul apare ca o diferență majoră. De data aceasta, este transportul folosit pentru a duce copiii coreeni la școală. În Coreea de Nord, la fel ca să meargă dintr-un oraș în altul, copiii (mai ales din zonele rurale din Coreea de Nord) sunt transportați cu autobuzul la școală în ceea ce pare a fi un camion basculant.


Copiii sud-coreeni își fac drumul către educația zilnică la fel ca mulți alții – într-un autobuz școlar galben gigant.


Circ


Acesta este un domeniu în care nu există prea multe diferențe, în sine. Cu toate acestea, este suficient pentru ca noi să-l menționăm în această piesă. Ambele circuri au interpreți care execută fapte fascinante și uluitoare.


Singura diferență majoră este că circul nord-coreean este puțin mai rar când vine vorba de aspectul vizual. De fapt, circul nord-coreean pare să se întoarcă la o epocă mai simplă.

Plaje

În căldura verii, toată lumea adoră puțin timp la plajă. Este același, indiferent dacă persoana este din Coreea de Sud sau de Nord, dar modul în care vizitează acele plaje variază. Încă o dată, are mai mult de-a face cu ceea ce se poartă și cum este folosit spațiul.


În Coreea de Nord, oamenii sunt mai conservatori, așa că nu este șocant să vezi o persoană în pantaloni plini și un polo tolănit în nisip. În sud, este mai aglomerat, iar ținuta seamănă mai mult cu ceea ce ne așteptăm cu toții la plajă… costume de baie și pantaloni scurți.


Moda Fermei


Agricultura este vitală în orice țară, iar locurile de muncă pot fi foarte asemănătoare, dar atmosfera și alte aspecte cu siguranță nu sunt. Peisajele fermierilor nord-coreeni arată un pic de școală veche, cu bețe și acoperiri de fân. În plus, pare că are nevoie de câteva straturi suplimentare.


Fermierul din Coreea de Sud arată puțin mai lejer, iar recoltele lui sunt păzite de zale și conectate la electricitate.


Terenuri de golf


Când căutați să faceți o afacere mare, mulți oameni de afaceri și femei se îndreaptă către link-uri. Acest lucru va duce la două experiențe diferite, în funcție de Coreea în care trăiți.


În Coreea de Nord, este foarte simplu și nu la fel de îngrijit ca în Coreea de Sud. Terenurile de golf din Coreea de Sud sunt, de asemenea, mai mari și oferă mai multe facilități decât cele din Coreea de Nord, dar hei, măcar vă antrenați!

Arta stradală


Bine, deci arta stradală poate extinde definiția a ceea ce poate fi găsit pe unii dintre pereții din stațiile de metrou din Coreea de Nord. Cu toate acestea, arta este pe un perete, așa că din punct de vedere tehnic, este artă stradală.

În cea mai mare parte a lumii, arta stradală este un comentariu social sau o expresie a sentimentelor cuiva. În Coreea de Nord, este vorba de a-i face pe oameni să înțeleagă importanța liderului lor.


Bani


Este un dat că banii ar fi diferiți, nu? Moneda ambelor țări înfățișează atât eroi, cât și figuri importante din istoria țării respective. Pentru Coreea de Nord, asta înseamnă lideri și generali – toți sunt bărbați!


În Coreea de Sud, varietatea de fețe care împodobesc moneda variază de la lideri la filozofi și chiar include o femeie! Este uimitor și mai mult decât unele țări sunt dispuse să facă!


Gări


Încă o dată, diferența în această structură este clară. Din aspectul și decorațiunile din Coreea de Nord, acestea sunt mai conservatoare, iar pereții sunt acoperiți cu artă care înfățișează măreția liderului lor.


În Coreea de Sud, aspectul seamănă mai mult cu restul lumii. În plus, structura de șezut din sălile de așteptare este foarte diferită, așa cum puteți vedea în imagini.


Excursii


Având în vedere regulile și liniile directoare stricte ale educației din Coreea de Nord, cu siguranță v-ați imagina că orice are de-a face cu activitățile școlare va fi diferit. Aceasta include, de asemenea, când copiii merg în afara școlii pentru a obține puțină educație suplimentară.


Excursiile pe teren diferă în fiecare țară nu numai prin felul în care copiii se îmbracă, ci și prin modul în care se descurcă din loc în loc. Copiii sud-coreeni sunt puțin mai puțin militariști în liniile lor și în selecția lor de rucsac.


Paradă sau protest


Piețele și locurile publice din fiecare țară sunt folosite pentru adunări și parade, dar aici se termină asemănările. În Coreea de Nord, aceste festivități sunt de obicei impuse de stat și necesită un anumit nivel de formalitate.


În Coreea de Sud, totuși, ele sunt folosite nu numai pentru festivități, ci și pentru ca oamenii să-și aducă preocupările guvernului și altora. Aruncă o privire la acest fost militar care pare să protesteze împotriva testelor nucleare din Coreea de Nord.


Presă


Ziarele au fost întotdeauna lucrul preferat de către regimurile comuniste pentru a disemina ceea ce doresc ca oamenii lor să știe. Astfel, există o diferență marcată atunci când citiți un ziar nord-coreean și un ziar sud-coreean din acest motiv, printre multe altele.

Toate mass-media trebuie să fie aprobate de statul din Coreea de Nord, iar asta înseamnă că ceea ce este scos este distorsionat și adesea foarte naționalist.


Selecția cărților în limbă străină

Încă o dată, orice formă de media, fie că este un ziar sau o carte, trebuie să treacă printr-un protocol riguros în Coreea de Nord. Multe cărți în limbi străine nu sunt traduse din cauza ideilor lor dezbinătoare.


Asta nu înseamnă că nu există o selecție de cărți permisă, pur și simplu nu este la fel de mare sau de versatilă precum ceea ce este permis în Coreea de Sud. Acest lucru limitează capacitatea oamenilor de a accepta alte opinii care ar putea fi contraproductive pentru liderii nord-coreeni.

1 Comment

  • Trackback: Cea mai mica podgorie din lume

Leave a comment

error

Daca ti-a placut, te poti abona aici!