Zoe Stephens a decis să isi ia un bine meritat concediu pentru a călători, dar nu s-a așteptat in nici un moment să ramana blocata in alta tara.
Dar, datorită coronavirusului, tanara de 27 de ani – originara din Marea Britanie – a rămas blocata 18 luni.
Zoe a zburat în insula Tonga din Pacificul de Sud, în martie 2020 și a fost acolo de atunci, întrucât totul a intrat rapid în blocaj – de atunci insula a rămas închisă pentru cetățenii străini.
Din fericire, micul arhipelag pe care Zoe este blocată a reușit să rămână fără Covid și niciodată nu a trebuit să poarte o mască de față.
Pentru a rămâne ocupată, ea s-a angajat la un masterat în comunicații internaționale online și este găzduită de o familie care, de asemenea, este blocată undeva și nu poate reveni din cauza restricțiilor de călătorie.
În ciuda faptului că oamenii cred că are noroc să fie acolo și Zoe este de acord că este „norocoasă”, dar nu este atât de grozav pe cât pare.


Vorbind la CNN Travel, ea a spus: „Nu sunt mulți oameni care să se poată obisnui sa fi blocat pe o insulă fără prietenii sau familia ta, într-o țară în care nu ai ajuns în mod deliberat.
„Sau să fii închis în afara țării în care trăiești și apoi să nu mai poți să te întorci. Și să-ți fie frică să te întorci în țara ta natală din cauza unui virus ciudat care se întâmplă. Deci este destul de dezolant”.


În martie anul trecut, în timp ce pandemia era în creștere, Zoe a ales să continue călătoria, astfel încât să poată evita perioada de carantină dacă se întoarce în China.
La sosirea în Tonga, ea a spus: „Dar am ajuns la hotel și ei au spus:„ Nu vrem să te luăm, tocmai ai venit din Fiji ”.
„A durat aproximativ o săptămână până când zborurile s-au oprit complet. Am avut un blocaj de trei săptămâni, ceea ce a fost foarte, foarte intens. Nu puteai să-ți părăsești casa decât o dată pe săptămână ca să mergi la cumpărături și erai verificat si ti se nota numele oriunde te duceai.


“Totul în toată țara a fost închis. Magazine, restaurante, totul în afară de unul sau două magazine.”
După ce s-a stabilit, Zoe s-a împăcat cu faptul că nu va mai putea reveni în curând la viața ei din China.
Ea a adăugat: “A trebuit să renunț la asta. Știu că China nu se va deschide mult timp”.
S-a raportat că Zoe a avut ocazia să se întoarcă în Marea Britanie, dar puținele zboruri pe care le-ar fi putut lua au coincis cu perioade în care cazurile Covid au fost deosebit de mari.

Sursa: Ladbible.com

Leave a comment

error

Daca ti-a placut, te poti abona aici!