La fel ca femeile de astăzi, și cele din Evul Mediu le plăcea să bârfească, dar apoi riscau mult mai mult decât astăzi – pedeapsa pentru bârfe putea fi drastică. În acel moment exista un obiect, numit căpăstrul lui Scold, care se aplica cu forța pe chipul femeii „vinovate”.

Capacul lui Scold a fost o pedeapsă dureroasă pentru orice femeie, a existat până la sfârșitul secolului al XVI-lea

Construcția era realizata din câteva benzi de metal, din care se realiza ceva asemănător unei căști. O bucată de metal intra în gura femeii și apăsa pe limba ei, ceea ce o împiedica să vorbească. Uneori, în loc de bucata de metal, putea fi chiar un ac, care îi străpungea limba, dacă încerca să vorbească.

Bărbatul a fost obligat să aplice pedeapsa cu căpăstru imediat ce a aflat că soția sa bârfise. Mai mult, uneori el putea chiar să o plimbe ca un câine, legat de un lanț – iar trecătorii aveau dreptul să o scuipe și să o înjure!

În Evul Mediu, pedeapsa corporală a fost aplicată activ, ceea ce a provocat durere – se considera că durerea era singura modalitate de a obține iertare pentru păcatele comise. Abia spre sfârșitul secolului al XVI-lea situația s-a îmbunătățit, bârfa nu a dispărut, dar cele mai crude și inumane pedepse au fost anulate.

Sursa: trendingnewslink.com

Leave a comment

error

Daca ti-a placut, te poti abona aici!