Ideea hibridului de mamut lânos nu se bazează pe clonarea ADN-ului antic, ci pe ingineria inversă a ADN-ului de elefant asiatic viu și apoi creșterea embrionului într-un pântec artificial. Nimeni nu știe sigur cum va arăta hibridul mamut, dar multe dintre caracteristicile acestei specii străvechi dispărute vor fi recreate fără îndoială.

O companie americană și-a anunțat planurile de a crea un hibrid de mamut lânos folosind ADN-ul elefantului asiatic. Bazat pe mamutul lânos acum dispărut, echipa de geneticieni a companiei susține că noua lor creatură va ajuta în lupta împotriva schimbărilor climatice.

Înainte de a începe, spre deosebire de aproape orice alt reporter de pe planetă, vă voi oferi o doză de respect abținându-mă de la termeni copilăresc precum „show horror genetic”. Nici nu mă voi referi la Jurassic Park sau la alte filme fantasy când spun această poveste.

Colossal, o companie bio-tehnologică din SUA cu sediul în Austin, Texas, și-a anunțat recent planurile de a edita genetic ADN-ul de la elefanții asiatici. Ei își propun să creeze un nou hibrid mamut sau un hibrid mamut-elefant care să semene cu vechiul mamut lânos. Scopul creării acestor noi hibrizi de mamut nu este, totuși, de a umple o mulțime de grădini zoologice de ultimă generație, ci de a „ajuta la combaterea schimbărilor climatice”, potrivit cercetătorilor.

Hibridul de mamut lânos va fi „construit” prin editarea ADN-ului elefantului asiatic.

Profesorul George Church este un biolog care conduce Biologia sintetică la Institutul Wyss de la Harvard Medical School, unde supraveghează „evoluția direcționată a moleculelor, polimerilor și genomurilor întregi pentru a crea instrumente noi”. Church a fost cea care a conceput prima idee de a reconstrui, nu de a aduce înapoi, mamutul lânos.

Church a dezvoltat modalități de a citi și apoi de a edita ADN-ul elefanților, iar acum intenționează să creeze o nouă versiune a mamutului lânos care a dispărut cu peste 10.000 de ani în urmă.

Rusia vrea să cloneze războinicii sciți antici


Primii oameni din Noua Anglie ar putea să fi întâlnit și vânat mamuți lânoși


Profesorul Ben Lamm, antreprenorul în tehnologie care a cofondat Colossal cu Church, a declarat pentru CNN că compania privată intenționează să producă primii elefanți hibridizați „în următorii patru până la șase ani”.

Un astfel de proiect controversat nu a durat mult pentru a genera interes în rândul investitorilor în biotehnologie. Colossal a fost susținut de un consorțiu de întreprinderi private. Printre investitori se numără gemenii americani Winklevoss, care ar fi putut sau nu să fi creat Facebook. CNN a raportat că Colossal a „strâns 15 milioane de dolari pentru a-și atinge obiectivul”.

Un elefant asiatic în Parcul Național Yala, Sri Lanka. Această specie de elefant va fi folosită într-un proces de inginerie inversă genetică care va avea ca rezultat în cele din urmă un hibrid de mamut lânos.

Un elefant asiatic în Parcul Național Yala, Sri Lanka. Această specie de elefant va fi folosită într-un proces de inginerie inversă genetică care va avea ca rezultat în cele din urmă un hibrid de mamut lânos.

Inginerie inversă ADN-ului elefantului modern pentru a face un mamut
Până acum, majoritatea cercetătorilor genetici au încercat să „recreeze” mamuți din ADN-ul antic. Biserica colosală și vizionară intenționează să inverseze ADN-ul elefanților asiatici moderni pentru a crea o nouă creatură hibridă care să semene cu mamutul antic.

Acum puteți vedea clar că aproape fiecare titlu de acolo este momeală pentru clic. Colossal nu clonează de fapt ADN-ul unui mamut antic. Acest proiect este despre editarea codului genetic al elefanților asiatici moderni, care au un strămoș comun cu mamutul lânos.

Echipa de la Colossal va crea „un nou” hibrid elefant-mamut, iar munca de inginerie inversă a ADN-ului elefantului este de așteptat să ia aproximativ „50 de modificări”, a spus Church. Potrivit The Guardian, Church a spus că animalul va fi conceput la comandă pentru a supraviețui și a prospera în Arctica, astfel încât „se va bucura de timpul său la -40C și va face tot ceea ce fac elefanții și mamuții”.

Ideea sau scopul din spatele hibridului de mamut lânos este de a ajuta mediul înconjurător, deoarece turmele mari de mamuți au spart cândva mușchiul și au doborât copacii. Aceste noi creaturi pot ajuta la încetinirea eroziunii și la scăderea nivelului de CO2, spune cel mai important om de știință al lui Colossal. (Anton / Adobe Stock)

Ideea sau scopul din spatele hibridului de mamut lânos este de a ajuta mediul înconjurător, deoarece turmele mari de mamuți au spart cândva mușchiul și au doborât copacii. Aceste noi creaturi pot ajuta la încetinirea eroziunii și la scăderea nivelului de CO2, spune cel mai important om de știință al lui Colossal. ( Anton / Adobe Stock)

Manipularea ADN-ului pentru a ajuta o planetă în schimbările climatice

Church crede că reînvierea unei versiuni a mamutului lânos ar putea „ajuta mediul înconjurător”. El a explicat pentru CNN că înainte de acum 10.000 de ani, turmele uriașe de mamuți au ajutat cândva la proliferarea pajiștilor”, pentru că au spart mușchi și au doborât copaci.” Church crede că locuri precum Siberia ar putea fi transformate din nou în pășuni, despre care geneticianul crede că ar putea ajuta mediul prin „oprirea eroziunii și controlul dioxidului de carbon”.

Pentru a rezista în aceste condiții extreme, animalele vor avea nevoie de „păr gras, zbuciumat și urechi mici”, dar colții lor străvechi de fildeș vor fi omisi pentru a evita că sunt urmăriți de braconieri ilegali. Church a declarat pentru New York Times „totul până în acest moment a a fost relativ ușor. Pentru fiecare șervețel pe care l-am căutat, am reușit să obținem o rețetă pentru.” Convins că și-a dat seama cum să cartografieze ADN-ul elefanților, următorul pas, potrivit lui Church, este partea dificilă.

Procesul de realizare a unui hibrid de mamut lânos sau, mai bine spus, a unui hibrid mamut-elefant.

Embrionul ADN editat va crește într-un pântec artificial


ADN-ul editat trebuie adus la viață într-un embrion de un fel, care se va dezvolta într-un animal viu. Motivul pentru care acest lucru este complicat este pentru că nimeni nu a recoltat cu succes un ou de la un elefant sau a încercat să efectueze fertilizarea in vitro pe creatură.

Church și-a detaliat planurile de a construi un „pântec artificial” care va fi suficient de mare pentru a ține un făt de elefant de două sute de lire (91 de kilograme) timp de doi ani. În timp ce testele de uter au crescut cu succes un făt de miel în patru săptămâni, pântecele de elefant artificial al lui Colossal va necesita mult mai multă complexitate decât cea a unei oi.

1 Comment

  • Trackback: Fantoma Internet Explorer (IE) ne va bantui ani intregi - Gangi - Sursa ta de stiri nestiute!

Leave a comment

error

Daca ti-a placut, te poti abona aici!