Manuscrisul sibian este un document care a fost găsit în 1961 și este o compilație de aproximativ 450 de pagini care conține informații despre rachete în trei etape și zbor cu rachete cu echipaj, printre altele.

A fi cunoscut viitorul civilizațiilor care au existat în trecut este un gând intrigant în sine. Imaginați-vă că descoperiți dovezi care confirmă faptul că un exemplu de cunoaștere din trecut până în prezent ar putea fi adevărat.

Dacă vă spunem că există un text antic care detaliază combustibili lichizi, rachete în mai multe etape și chiar rachete cu echipaj, care datează de aproximativ 500 de ani?

Tehnologia rachetelor prezisă în manuscrisul de la Sibiu


Cei mai mulți dintre noi nu sunt conștienți că există nenumărate scrieri antice răspândite în lume care descriu ceea ce mulți percep a fi realizări istorice incredibile. Autenticitatea Manuscrisului de la Sibiu a fost testată și descrie într-adevăr combustibil lichid, rachete cu echipaj și altele.

Deși mulți cred că a fost creat folosind manuscrise care datează mai profund în timp, a fost publicat oficial în secolul al XVI-lea. A fost descoperit de Doru Todericiu, profesor de Știință și Tehnologie la Universitatea din București în 1961.

A fost descoperit în arhivele din Sibiu, România. Todericiu a fost surprins să găsească ilustrații și date tehnice despre artilerie, balistică și descrieri precise ale rachetelor cu mai multe etape în manuscrisul antic.

Textul antic cunoscut sub numele de manuscrisul de la Sibiu se crede că a fost scris între 1550 și 1570 de un bărbat pe nume Conard Hass. Se crede că bărbatul a lucrat pentru regatul Ungariei și Principatul Transilvaniei ca inginer militar. Originea textului nu este clară și se crede că autorul textului s-a născut fie în Austria, fie în Transilvania. Se presupune că a devenit șeful arsenalului Imperiului Austriac sub regele Ferdinand I.

Descrierea unei rachete în manuscrisul de la Sibiu


Manuscrisul de la Sibiu a fost scris inițial în germană și s-a descoperit a fi un tratat teoretic despre crearea multor tipuri de armament, inclusiv tehnologia rachetelor în mai multe etape, pentru prima dată în istorie. De asemenea, conține informații despre combinarea explozivilor cu armele, proiectarea aripioarelor în formă de deltaplan și crearea de combinații de combustibili în combustibil lichid.

Nu se știe dacă Haas a reușit să-și aplice planurile și să le pună în aplicare, deși unii susțin că o lansare de rachete a avut loc la Sibiu în 1550, deși nu există dovezi documentare care să susțină aceste afirmații.

Johann Schmidlap, un producător de artificii bavarez din secolul al XVI-lea și pionier al rachetelor, este cunoscut că a fost primul care a experimentat cu rachete în două și trei etape, pe baza conceptului discutat în scrierile lui Conard Haas oarecum în jurul anului 1590, dacă istoria vrea să fi crezut.

Înainte de descoperirea manuscrisului de la Sibiu, primele inscripții ale unei rachete în trei trepte au fost atribuite lui Kazimierz Siemienowicz. Acesta era un specialist polonez în artilerie care a scris date despre rachetă în lucrarea sa din 1650 Artis Magnae Artilleriae Pars Prima.

Conard Haas a inclus în textul său câteva fraze demne de remarcat despre utilizarea rachetelor de către armată.

Leave a comment

error

Daca ti-a placut, te poti abona aici!