Importanța și misterul templului Ain Dara sunt sugerate de o pereche de urme masive sculptate chiar în fața ușii. Aceste urme servesc ca amintire a unei epoci uitate de multă vreme când „zeii” mergeau printre noi, sau poate doar pentru a se asigura că generațiile viitoare nu uită sau neagă existența giganților printre noi.
Chiar la vest de satul sirian Ain Dara, la nord-vest de Alep, stau rămășițele unui edificiu odinioară remarcabil. A câștigat notorietate pentru prima dată în 1955, când un leu masiv de bazalt a fost descoperit întâmplător în vecinătate. Arheologii au devenit interesați de ea, deoarece a reprezentat un memento mândru al unei societăți antice. Săpăturile au durat din 1980 până în 1985 și ceea ce au găsit avea o asemănare izbitoare cu Templul biblic al lui Solomon, deși s-a stabilit în cele din urmă că nu erau aceleași structuri.
Potrivit Bible History Daily, „asemănările dintre templul‘ Ain Dara ’și templul descris în Biblie sunt izbitoare”. Ambele structuri au fost construite pe o platformă artificială de 2,5 metri înălțime plasată în cel mai înalt punct din orașele lor respective. ” Leii, sfinxii, zeii muntelui și alte animale magice cu gheare mari, dintre care doar picioarele supraviețuiesc, păzeau platforma pe care se afla templul, toate sculptate din bucăți masive de bazalt. Urcarea se face pe o scară masivă flancată pe ambele părți de un sfinx și doi lei a permis accesul la porticul templului.
Camera din mijloc va fi apoi accesibilă, urmată de coridorul principal, care ducea la sanctuarul interior, care era decorat cu sculpturi de cult la capătul îndepărtat.
Amprentele (aproximativ 1 metru lungime) gravate în podeaua de piatră neclintită de lângă intrarea templului sunt una dintre cele mai interesante trăsături ale Templului Ain Dara. O pereche de amprente poate fi găsită pe podeaua porticului, în timp ce o a doua amprentă poate fi găsită la aproximativ 30 de metri distanță, lângă intrarea holului principal. Pentru a trece de la o amprentă la alta, un gigant înalt de 20 de metrii ar trebui să facă un salt de 9 metri sau pur și simplu să facă un pas regulat.
Deși istoricii sunt de acord că aceste marcaje nu au fost create de giganți adevărați care străbăteau Pământul în cele mai vechi timpuri, ele rămân o enigmă pe care nimeni nu o poate explica. Este probabil ca t cei care au construit templul să fie responsabili de aceste gravuri ciudate, dar de ce și care a fost scopul lor rămân necunoscute.
Urmele uriașe par a arăta la prima vedere conceptul strămoșilor noștri de ființe umanoide uriașe și ar putea servi drept amintire a acestor antici, care erau probabil zeitățile venerate în acest templu. Se crede că Templul Ain Dara a fost construit între 1300 și 1000 î.Hr., la începutul epocii fierului. Siro-hititii, un grup de grupuri politice care au apărut în urma dispariției Imperiului Hitit, l-au extins. Au dominat Marea Mediterană de Est până când au fost învinși de Imperiul Neo-Asirian la sfârșitul secolului al VIII-lea î.Hr.
Moștenirea care a fost lăsată în urmă poate fi interpretată într-o varietate de moduri. Ceea ce este evident este că Mesopotamia antică și, în special, sumerienii, au avut un vast efect cultural. Deși cronologia acestor popoare a variat cu un mileniu, simbolurile și figurile gravate pe pereții ambelor civilizații au o asemănare izbitoare. Amprentele lungi de un metru descoperite la templul Ain Dara ar putea fi amprente divine.
Lista regilor sumerieni îi descrie pe acești monarhi mistici drept creaturi mitice care au existat înainte de Potop și până la crearea omenirii. Doar câteva dintre ele sunt documentate oficial în istoria contemporană, în ciuda faptului că numele și împărățiile lor sunt sculptate pe artefacte sumeriene. Este probabil că siro-hitiții au adus cu ei imaginea zeilor lor și au construit temple în cinstea lor. Știind că societatea lor era pe cale de dispariție, au lăsat în urmă indicii pentru acești colosi regi și profesori care erau considerați ca strămoșii lor. În orice caz, altarul Ain Dara adaugă o altă piesă la puzzle-ul omenirii. Deși multe părți ale situației sunt imposibil de descris cu încredere și într-o manieră oficială, este posibil să avem încredere în intuiția noastră de data aceasta. La urma urmei, fiecare avem propriile noastre realități și credințe.
Sursa originală: https://anciently.net