Neuzeller Klosterbräu, o fabrică de bere din estul Germaniei, susține că a găsit o metodă de a crea o bere sub formă de pudră care, atunci când este amestecată cu apă, are un gust aproape identic cu băutura lichidă originală.

Industria globală a berii este imensă, dar este și una dintre cele mai puțin eficiente din lume. Transportul unor cantități mari de bere îmbuteliate în sticle grele din sticlă în întreaga lume este costisitor, dar ce s-ar întâmpla dacă nu ar trebui să faci asta? Ce s-ar întâmpla dacă unele dintre cele mai faimoase fabrici de bere din lume ar putea să-și expedieze produsele în străinătate sub formă de pudră, iar compania care primește ar trebui doar să adauge apă? Fabrica de bere germană Neuzeller Klosterbräu susține că a găsit un proces de a crea orice tip de bere sub formă de pudră, inclusiv alcool și carbonatare. Tot ce trebuie să facă cineva este să adauge apă și va obține o bere obișnuită.

„Este prima bere completă din lume sub formă de pudră și ar putea schimba lumea”, a declarat Stefan Fritsche, directorul executiv al fabricii, pentru The Times. „Adăugați apă și veți obține o bere cu gust complet, inclusiv alcool și dioxid de carbon și o spumă. În principiu, putem produce orice bere din lume folosind această metodă – bere neagră, bere ușoară, India pale ale, orice.”

Fritsche a recunoscut că băutorii de bere vor fi cel mai probabil sceptici cu privire la berea lor sub formă de pudră la început, dar a subliniat că produsul inovator nu este destinat să înlocuiască berea clasică. Este conceput mai ales ca alternativă pentru transportul în străinătate, deoarece „nu are sens să importăm sticle din sticlă, să le umplem cu apă germană și să trimitem berea în Africa sau China sau oriunde”. Între timp, fabricile de bere din Germania vor continua cel mai probabil să producă bere tradițională pentru piața europeană.

Neuzeller a dezvoltat raportat berea sa sub formă de pudră revoluționară în ultimii doi ani, cu ajutorul finanțării guvernamentale. Deși nu este prima bere sub formă de pudră din lume, se diferențiază de celelalte pentru că poate incorpora alcool și carbonatare în pudră.

“Dorim gustul complet de bere. Avem spumă, deja avem gustul de bere. Vrem să adăugăm dioxidul de carbon sub formă de pulbere. Vrem să adăugăm alcoolul sub formă de pulbere”, a spus Stefan Fritsche. “Putem face toate acestea cu pulbere. Și, desigur, este absolut fascinant că am reușit. Pentru prima dată în lume.”

Leave a comment

error

Daca ti-a placut, te poti abona aici!