O bandă din statul indian Bihar a reușit cumva să conducă o secție de poliție falsă dintr-un hotel timp de opt luni înainte de a fi prinsă în cele din urmă de poliția reală.

Cazurile de fraudă care se uită la polițiști și soldați nu sunt neobișnuite în India, o țară în care frica și respectul față de cei în uniformă sunt larg răspândite, dar o bandă din orașul Banka, statul Bihar, a dus escrocheria la cu totul alt nivel. Prin înființarea unui post de poliție fals la doar 500 de metri de unul real. Aparent, escrocii și-au operat stația falsă dintr-un hotel local, unde s-au pozat în ofițeri reali, purtând uniforme realiste, insigne și chiar arme de foc. Se crede că aceștia au înșelat sute de oameni, cerând mită pentru înregistrarea plângerilor, ajutându-i să-și asigure locuințe sociale sau locuri de muncă în poliție sau pentru rezolvarea problemelor lor.

„Am auzit cazuri de polițiști falși sau ofițeri de anchetă în țară. Este pentru prima dată când auzim de o secție de poliție falsă”, a declarat reporterilor un ofițer de poliție (una adevărată).

Pentru ca postul lor de poliție să pară legitim, banda ar fi plătit oamenilor din zona rurală din jurul Banka salarii de aproximativ 500 de rupii pe zi (6,25 USD) pentru a pretinde că lucrează la secție. Totul a fost suficient de convingător încât nimeni nu a depus plângeri la poliția adevărată timp de opt luni.

Escrocheria îndrăzneață a bandei a fost desființată atunci când Shambhu Yadav, care conduce secția actuală de poliție din Banka, s-a întâmplat să-i descopere pe doi dintre ofițerii falși în timp ce se întorceau spre sediul fals după ce i-a hărțuit pe proprietarii de magazine dintr-un mall aflat în prezent în construcție si să se prezinte la stația lor pentru a avea spațiile alocate lor.

Yadav a devenit suspicios când a observat că polițiștii falși aveau arme de foc false despre care se crede că ar fi fost comandate la un atelier local, în loc de o armă de serviciu. La întrebarea unde au sediul, cei doi „colegi” au devenit evazivi, așa că i-a dus pe amândoi la audieri la secția sa de poliție.

Ofițerii falși l-au condus în cele din urmă pe Shambhu Yadav și echipa sa la secția de poliție a hotelului, unde alți trei complici au fost reținuți. Interesant este că toți neagă orice faptă greșită și susțin că au crezut că lucrează pentru poliția actuală… Un al șaselea membru al bandei, despre care se crede că este lider, este încă în libertate.

Leave a comment

error

Daca ti-a placut, te poti abona aici!