Obiectele sferice vechi de 2,8 miliarde de ani au nedumerit oamenii de știință și vânătorii de mistere. Ce au făcut aceste obiecte în afara locului? Cine le-a folosit? Civilizațiile avansate antice au fost documentate de aproape 4.500 de ani, când sumerienii din Mesopotamia erau ocupați să creeze poezie și să conducă războaie.

Prin comparație, această scurtă perioadă de timp demonstrează numeroasele lacune istorice posibile. Războiul este unul dintre principalii contribuitori la grămada de dărâmături deasupra relicvelor istorice problematice. În cele mai vechi timpuri, era folosit pentru demolarea sau acoperirea rămășițelor unor culturi altădată. Strămoșii noștri aveau idei sofisticate despre multe lucruri, contrar a ceea ce istoria actuală ne-ar face să credem.

O colecție de artefacte descoperite într-o mină sud-africană mărturisește realizările lor extraordinare. Sferele metalice cu aspect ciudat aveau un finisaj neted, caneluri concentrice în jurul circumferinței lor și un diametru mediu de un centimetru. Cea mai remarcabilă caracteristică a fost vârsta lor – 2,8 miliarde de ani. Se spune că sferele Klerksdorp sunt dovada unei specii îndepărtate, cu capacități tehnologice avansate, care ar putea forma sfere fără cusur cu electronice complicate.

Sculptorii moderni s-ar lupta să reproducă atât de precis pietre rotunde fără instrumente speciale. O parte din aceste pietre misterioase sunt găzduite la Muzeul Klerksdorp din Africa de Sud, unde părțile interesate pot afla mai multe despre ele. Curatorul Roelf Marx a spus acest lucru: „Sferele sunt un mister. Se pare că sunt create de om, deși în momentul în care au aterizat pe această planeta, nu exista o viață inteligentă.

Nu seamănă cu nimic din ce am văzut. „Filofilitul este extras în Africa de Sud. Acest filofilit, care are o duritate Mohs de 3, a fost creat prin sedimentare în urmă cu aproximativ 2,8 miliarde de ani. În schimb, globurile umplute cu fibre, cu o coajă exterioară puternică, nu pot fi zgârieturi, chiar și cu oțel. Consistența lor materială diferită de pirofilitul din care au fost îndepărtate sugerează că sunt provocate de om mai degrabă decât un eveniment natural. Această caracteristică neobișnuită i-a făcut pe cercetători să se întrebe dacă sferele nu au fost create de o civilizație uitată de multă vreme.

Forma sa sferică și variațiile de culoare dintre albastru închis, alun și castan par să poarte mai multe mistere decât răspunsuri. Au fost folosite într-un ritual antic? Sau mărimea lor mică și măiestria aproape fără cusur sugerează că au fost cândva folosite ca podoabă corporală de către o cultură veche de 2,8 miliarde de ani? De asemenea, s-a observat echilibrul incredibil al acestor lucruri deplasate.

În mod curios, domnul Hund din Pietersburg, care a achiziționat și o piatră similară dintr-o mină separată din Ottosdal, a trimis o anchetă Institutului Spațial din California de la UC Berkeley, unde a primit alte știri nedumeritoare. „Soldul este atât de fin, încât depășește limita tehnologiei lor de măsurare”, a declarat Hund după ce a obținut rezultatele. El a continuat să descrie sferele ciudate ca fiind „perfect echilibrate până la o sută de miimi de inch”. Cercetătorii NASA susțin că tehnologia existentă nu poate reproduce un echilibru atât de delicat, cu excepția cazului în care procedura are loc în gravitație zero sau spațiu.

Este dificil, dacă nu chiar imposibil, să conectezi calitățile acestui scenariu la a doua explicație oferită. Domnul Hund și-a înregistrat observațiile asupra sferelor Klerksdorp, precum și pe cele ale altor cărturari și oameni de știință cu care vorbise, într-o scrisoare care a fost plasată la muzeul sud-african al ciudățeniei. Sferele dure ca oțelul se găsesc în filofilit, un material la fel de moale ca calcarul cu o scală Moh de numai 3. Acestea au diametrul de 30-50 mm, cu caneluri absolut concentrice în jurul centrului ca și cum ar fi formate. substanță spongioasă în interiorul cochiliei dure, în timp ce altele seamănă cu cărbunele. ” Sferele au fost descoperite cu zeci de ani în urmă și de atunci au câștigat notorietate.

Unele dintre sfere au fost furate din muzeu pentru a spori ritualurile și puterile magice de către vrăjitorii care caută presupusele lor calități magice. Sferele nu au fost niciodată recuperate. Utilizarea intenționată a sferelor Klerksdorp a devenit neclară după o lungă perioadă de expunere la diferite forțe din scoarța Pământului. Indiferent, ciudățenia acestor obiecte deplasate și scopul lor posibil pentru strămoșii noștri antici nu pot fi respinse. Peste 200 dintre aceste sfere au fost găsite în Mina de argint Wonderstone din Africa de Sud, unde tocmai au fost descoperite semne ale unor culturi necunoscute până acum. Sferele sunt acoperite cu un aliaj de nichel-oțel, care nu apare în mod natural. Unele au o coajă de un sfert de inch grosime care se desparte pentru a dezvălui o substanță necunoscută care se dezintegrează la contactul cu aerul. Mulți cred că sferele Klerksdorp sunt înrudite cu sau folosite de Anunnaki, despre care se crede că au ridicat o instalație de exploatare minieră situată pe câmpiile Africii de Sud cu peste 200.000 de ani în urmă.

Moaștele, însă, datează mult mai departe, dincolo de imaginația noastră. Ținând cont de acest lucru, este plauzibil ca știința actuală să fi interpretat greșit unele fapte istorice și că puzzle-ul începe să se reunească în cele din urmă, provocând paradigma acceptată. Chiar dacă aceste artefacte unice au fost făcute indescifrabile de timp, curiozitatea umană le-a atribuit originilor și utilizărilor extraterestre. Un lucru este cert: inventatorii lor antici, oricine ar fi fost ei, aveau idei și tehnici avansate cu mult dincolo de interpretarea științifică a omului modern. Oricum ar fi cazul, sferele Klerksdorp rămân un mister.

Sursa originală: https://anciently.net

Leave a comment

error

Daca ti-a placut, te poti abona aici!