Comandamentul nordic al Statelor Unite (USNORTHCOM) a efectuat recent o serie de teste cunoscute sub denumirea de Global Information Mastery Experiments, sau GIDE, într-o încercare de a prezice evenimentele viitoare și astfel „să obțină stăpânirea informațiilor” și „superioritatea informației.

Pentagonul nu a lansat niciun detaliu specific cu privire la ceea ce presupune exact GIDE, dar cu siguranță nu include ființe precognitive care se scaldă în lichide înfiorătoare, precum în filmul Minority Report. Mai degrabă, ideea pare să fie combinarea datelor cu învățarea automată și alte forme de inteligență artificială pentru a obține suficient avantaj informațional.

„Ceea ce am văzut este capacitatea de a merge mult mai departe, de la a fi reactivi la a fi cu adevărat proactivi”, a declarat generalul Glen D. VanHerck, comandantul NORAD și USNORTHCOM. „Și nu vorbesc despre minute sau ore, ci despre zile”.

„Pentru aceasta, am folosit senzori din întreaga lume, nu doar senzori militari, ci și informații disponibile comercial”, a adăugat el. „Deci, trecând printr-o inteligență artificială (AI) cu învățarea automată, putem evalua, de exemplu, numărul mediu de mașini dintr-o parcare care poate fi acolo într-o anumită locație pentru un concurent sau o amenințare.”

Dacă AI detectează anumite schimbări de interes în parcarea respectivă, ar putea trimite o alertă sugerând că cineva observă îndeaproape imagini prin satelit din zonă pentru activitate suspectă.

Tom Cruise ne-a arătat viitorul prezentului acum 20 de ani în „Minority Report”. Acest film din 2002 are la bază o nuvelă din 1956 a lui Philip K. Dick, intitulată „Minority Report”, în care mutanții capabili să prezică viitorul sunt folosiți de poliție pentru a prezice crimele și a combate crimele înainte ca acestea să apară.
“Sistemul obține informații din mai multe surse și le pune pe toate pe un singur ecran, astfel încât să putem lua decizii mai eficiente, iar apoi sistemul în sine ajută la luarea deciziilor prin furnizarea de recomandări și informații pentru a sprijini acest lucru”, a spus căpitanul. al Gărzii Naționale Aeriene din New York, Eric Schenck, într-un interviu înregistrat luna trecută.

VanHerck a subliniat că sistemul nu implică noi tehnologii în sine, ci mai degrabă o nouă abordare a utilizării tehnologiei pentru a procesa cantități mari de informații.

GIDE
A treia serie de Experimente Globale de Stăpânire a Informațiilor (GIDE) a fost efectuată la baza aeriană Peterson, Colorado, pe 13 iulie 2021.


„Datele există deja”, a spus VanHerck. „Ceea ce facem este să punem aceste date la dispoziție și să le împărtășim într-un cloud în care învățarea automată și AI le analizează. Și le procesează foarte repede și le furnizează factorilor de decizie. „

Generalul adaugă, de asemenea, că rezultatul poate fi știind că se va întâmpla ceva cu zile înainte.

„Astăzi ajungem într-un mediu reactiv, deoarece am întârziat cu date și informații. Așadar, prea des ajungem să reacționăm la acțiunea unui concurent ”, a spus el. „Și, în acest caz, ne permite de fapt să creăm descurajare, ceea ce creează stabilitate, fiind conștienți de ceea ce s-ar putea întâmpla înainte de a se întâmpla”.


În ceea ce privește îngrijorările cu privire la faptul că acest scenariu ar putea începe să pară puțin mai precoce și un pic mai mult Skynet, VanHerck a insistat asupra reiterării faptului că „oamenii încă iau toate deciziile”.

„Nu avem mașini care iau decizii”, a subliniat el. „Cu siguranță, mașinile pot oferi opțiuni.”

Aceasta este o veste bună pentru cei mai paranoici dintre noi, atâta timp cât mașinile nu încep să manipuleze aceste opțiuni pentru a direcționa în mod subtil factorii de decizie umani către serviciul noilor noștri roboți.

Leave a comment

error

Daca ti-a placut, te poti abona aici!