Laboratoarele de cercetare și dezvoltare Disney, cunoscute în mod obișnuit ca echipa sa Imagineering, fac lucruri extrem de impresionante – și expresive – cu roboții. Au făcut cascadorii cu dubluri mecanizate, au creat extraterestrii Na’vi extrem de realisti, dar nu numai atat.

Cea mai recentă creație a companiei pare că a ieșit literalmente dintr-un film Disney. Este un Groot biped care poate naviga fără legături. Așa cum ar spune Pinocchio de la Disney: nu are corzi de care sa fie controlat.


Matthew Panzarino, de la TechCrunch, este cel mai mic rezultat al acestei etape robotice pentru Disney. Face parte din eforturile pe termen lung ale companiei de a dezvolta actori roboti autonomi pentru parcurile sale, spune Panzarino, sub numele de cod „Project Kiwi”. Inginerii companiei au petrecut ani de zile creând propria lor platformă de robotică bipedă de sine stătătoare pentru a alimenta Groot, iar Panzarino – care a ajuns să vadă robotul în persoană – a rămas impresionat de eforturile lor.


„Mersul este neted, brațele se leagănă într-o manieră similară vieții și este extrem de real”. Corpul se leagănă exact așa cum te-ai aștepta. Nu există nici o altă modalitate de a o spune, este uimitor ”, scrie el despre Groot robotizat. „Caracterul Groot are texturi redate cu exactitate pe față, mâini și picioare. Este îmbrăcat într-un costum de zbor roșu pe care ți-l amintești din filmul Gardienii Galaxiei. Iar ochii lui sunt expresivi în timp ce se misca mă si privește”.


Puteți vedea singur mai jos (deși, dacă browserul dvs. blochează videoclipurile YouTube încorporate, există un link direct chiar aici):


Ceea ce a făcut Disney este în concordanță cu rezultatele oricărui laborator industrial sau academic. Inginerii lucrează la roboți bipedali de zeci de ani, dar creațiile lor sunt în general prea nesigure sau fragile pentru a opera în lumea reală. Robotul Asimo de la Honda, a fost retras în 2018, fără a părăsi laboratorul, în timp ce Atlasul Boston Dynamics poate sări și să revină, dar numai dacă există numeroase covoare în apropiere.


Pentru a fi clar, Proiectul Kiwi al Disney nu este încă pregătit să facă o întâlnire și să întâmpine la Walt Disney World încă. După cum raportează Panzarino: „Nu m-aș aștepta să văd acest lucru în sălbăticie în curând, mai este mult de lucru pe modul în care Kiwi funcționează și interacționează cu oamenii, iar Disney nu are planuri imediate să-l introducă în parcuri. ” Dar încă arată destul de aproape.


TechCrunch notează că robotul are un singur cablu pentru a furniza instrucțiuni live, precum și o durată de viață a bateriei de 45 de minute și difuzoare încorporate pentru interacțiunile cu oamenii din apropiere (deși, în cazul lui Groot, opțiunile de dialog sunt cu siguranță limitate).

Leave a comment

error

Daca ti-a placut, te poti abona aici!