În acest articol, vom explora avantajele și dezavantajele acestor saltele, pentru a vă ajuta să luați o decizie informată atunci când aveți de gând să achiziționați o nouă saltea.

Avantaje ale saltelelor din spumă cu memorie

  • Reducerea Presiunii și eliminarea durerilor

Una dintre caracteristicile remarcabile ale spumei cu memorie este capacitatea sa de a se conforma formei corpului, distribuind uniform greutatea și reducând punctele de presiune cu până la 50%.

Spuma cu memorie este adaptativă, prezintă sensibilitate la temperatură și ajută la relaxare și obținerea unui somn profund. Această caracteristică face ca salteaua din spumă cu memorie să fie o alegere excelentă pentru persoanele care suferă de dureri articulare sau cele predispuse la disconfort în timpul somnului.

De asemenea, saltelele din spumă cu memorie sunt ideale pentru orice poziție preferată de somn : pe spate, pe o parte, pe burtă.

  • Perfectă pentru dormit în doi

De cele mai multe ori, cuplurile aleg o saltea 140 x 190, de tip king size, pentru a dormi împreună în același pat. Însă nu toți cei care dorm în același pat au și același ritm al somnului. Unii se trezesc mai des pe parcursul nopții sau au tendința de a se mișca mult în pat.

Natura elastică a spumei reduce transferul de mișcare, ceea ce înseamnă că atunci când partenerul se mișcă sau se ridică din pat. este mai puțin probabil să fiți deranjat. Acest lucru poate îmbunătăți semnificativ calitatea somnului pentru cupluri sau persoane care împart patul cu un animal de companie.

  • Rezistență și durabilitate

Saltelele din spumă cu memorie sunt în general durabile și pot rezista uzurii în timp. Saltelele de calitate superioară vin adesea cu garanții extinse, oferind siguranță clienților îngrijorați de longevitatea investiției lor.

  • Proprietăți hipo-alergenice

Spuma cu memorie rezistă cu brio diferiților factori alergici cum ar fi acarienii și mucegaiul. Aceste saltele din spumă cu memorie reprezintă o alegere excelentă pentru persoanele cu alergii sau probleme respiratorii.

Dezavantaje ale saltelelor din spumă cu memorie

Deși sunt moderne și practice, având numeroase avantaje, există și câteva neajunsuri ale acestor saltele din spumă cu memorie, care merită menționate.

  1. Capacitatea de reținere a căldurii

Una dintre cele mai comune neplăceri ale saltelelor din spumă cu memorie este tendința lor de a reține căldura. Densitatea spumei poate bloca căldura corpului, conducând la un mediu de somn mai cald. Cu toate acestea, progresele în tehnologie au dus la dezvoltarea spumei cu memorie infuzate cu gel și a altor mecanisme de răcire pentru a rezolva această problemă.

  1. Mirosul neplăcut

Saltelele din spumă cu memorie eliberează adesea un miros chimic atunci când sunt desfăcute pentru prima dată. Deși acest miros se disipă în mod obișnuit în câteva zile, poate fi deranjant pentru persoanele sensibile la mirosuri. Este recomandată aerisirea camerei atunci când este instalată pe pat salteaua pentru prima oară.

  1. Fermitatea inițială

Unii utilizatori pot considera saltelele din spumă cu memorie prea ferme la început, în special cei obișnuiți cu saltele mai moi. Poate dura ceva timp până când spuma se adaptează la corp și se înmoaie, iar această perioadă de ajustare poate fi un dezavantaj pentru persoanele care caută confort instantaneu.

  1. Greutatea mai mare

Saltelele din spumă cu memorie tind să fie mai grele decât saltelele tradiționale cu arcuri, făcându-le mai dificil de mutat sau rotit. Acest aspect poate fi considerat un dezavantaj pentru persoanele singure sau cele care nu pot întoarce în mod regulat saltelele.

Concluzii

Saltelele din spumă cu memorie oferă o serie de avantaje care le fac preferatele cumpărătorilor. Pe măsură ce tehnologia continuă să avanseze, actualele dezavantaje sunt treptat eliminate, făcând din saltelele din spumă cu memorie o opțiune tot mai atractivă pentru o gamă largă de consumatori.

Leave a comment

error

Daca ti-a placut, te poti abona aici!