Singapore a început să testeze roboți de patrulare care supraveghează zonele pietonale din orașul-stat, unde supravegherea este o prioritate de top și deseori controversată.

Numiți Xavier, roboții polițiștilor mall vor rula în mod autonom prin districtul Toa Payoh Central timp de trei săptămâni începând cu 5 septembrie, scanând „comportamente sociale nedorite”, potrivit unui comunicat de presă (prin intermediul Engadget) din partea echipei de știință și tehnologie a guvernului. Agenție (HTX).

Este un proiect comun care implică cinci agenții guvernamentale din Singapore, inclusiv HTX, Agenția Națională pentru Mediu, Autoritatea pentru Transporturi Terestre, Agenția pentru Alimentație din Singapore și Consiliul pentru Dezvoltare și Locuință. Roboții înșiși au fost construiți de HTX și de Agenția pentru Știință, Tehnologie și Cercetare (A * STAR).

„Comportamentele sociale nedorite” Xavier vor fi în căutarea unor congregații de peste cinci persoane (conform măsurilor guvernamentale COVID-19), fumatul în zone interzise, ​​vânzarea ilegală, bicicletele parcate necorespunzător în Hub-ul Consiliului de Dezvoltare și Dezvoltare, și deplasarea pe dispozitive de mobilitate activă și motociclete pe poteci.

Dacă participați la oricare dintre aceste activități în timp ce un Xavier trece, robotul va avertiza centrul de comandă al proiectului și va afișa un mesaj corespunzător infracțiunii dvs.

Robotul autonom este echipat cu senzori pentru a evita atât obstacolele în mișcare, cât și staționarele, inclusiv pietoni, camere (inclusiv camere cu lumină slabă) pentru a oferi o alimentare video de 360 ​​de grade și un tablou de bord pentru a arăta detalii precum bateria și elementele vitale ale robotului. Traseul său va fi stabilit în prealabil de către ofițeri, iar ofițerii guvernamentali pot răspunde la incidente în timp real cu un interfon bidirecțional încorporat în tabloul de bord.

Deci, unde se duc datele de la camerele lui Xavier, mai exact? În comunicatul său de presă, HTX a declarat că datele vor fi „transmise în flux către un sistem de analiză video cu capacitate de inteligență artificială”, unde ofițerii publici îl pot analiza pentru a obține informații în timp sau pentru a implementa resurse suplimentare, dacă este necesar.

Potrivit agenției, proiectul vizează reducerea resurselor umane necesare pentru patrulele de poliție.

“Implementarea roboților terestri va contribui la creșterea resurselor noastre de supraveghere și aplicare”, a declarat Lily Ling, directorul Agenției Alimentare din Singapore, Biroul Regional Est, într-o declarație de presă. “De exemplu, supravegherea vânzătorilor ilegali poate fi intensă în forță de muncă, deoarece ofițerii trebuie să fie dislocate în diferite zone de pe insulă. Adoptarea tehnologiei robotice poate fi utilizată pentru a spori astfel de operațiuni și pentru a reduce nevoia ca ofițerii noștri să facă patrule fizice. . “

Nu este primul robot de securitate lansat din Singapore din acest motiv raportat. Compania locală de servicii de securitate Ademco a lansat un serviciu închiriat de pază de securitate pentru robot în 2017, după o lipsă de personal. Singapore a testat, de asemenea, drone pentru supraveghere în ultimii ani, invocând lipsa de oameni care să facă treaba.

De asemenea, nu este prima dată când un robot foarte asemănător lui Xavier este folosit pentru securitate de poliția din Singapore. Este un robot similar cu robotul multifuncțional autonom pentru toate terenurile (M.A.T.A.R.), construit de HTX și A * STAR I2R, care a fost folosit ca robot de patrulare la evenimente majore precum Zile Naționale și paradele Chingay.

Roboții de securitate sunt o realitate tulburătoare și iminentă pe tot globul, inclusiv în SUA, unde companii precum Knightscope își oferă roboții de securitate K5 de ani de zile. Încă din 2020, Spot câinele robot de la Boston Dynamics a fost folosit de NYPD la locul crimei. China are de ani buni roboți de poliție, echipați cu software de recunoaștere facială.

Suntem curioși să aflăm cum se desfășoară testul RoboCop în Singapore, deși, ca proiect de supraveghere guvernamentală, este puțin probabil să știm.

Leave a comment

error

Daca ti-a placut, te poti abona aici!