Incă de la propunerea oficială din 1954 a lui Hugh Everett al treilea, ideea universurilor paralele a început să bulverseze mințile oamenilor de știință, filozofilor, bloggerilor sau a oamenilor obișnuiți. Poate că acest Univers în care trăim nu este singur și că mai există alte milioane, sau poate că oamenii pe lângă care trecem zilnic sunt din altă lume care stăpânește călătoria interdimensionala. Există teoria călătorilor interdimensionale, dar singurele informații pe care le avem despre aceste călătorii vin din povestirile oamenilor care susțin ca au vizitat și alte lumi. așadar urmează în continuare top 10 călători în Lumi paralele:

10. Omul din Taured

Intr-o zi normală din anul 1954, un om obișnuit ales să zboare către Tokyo, dar după aterizarea pe Aeroportul internațional din Tokyo, călătoria urma să ia o turnură cel puțin ciudata. în momentul când a înmânat pașaportul pentru a fi ștampilat a fost imediat interogat de către polițiști cu privire la originile sale. Nu era vorba aici despre rasism, dar deși pașaportul său părea autentic, făcea referire la o țară de care nimeni nu auzise.

Omul misterios susținea că țara din care vine este localizată între Franța și Spania, Dar când a fost rugat să o localizeze pe hartă a arătat Principatul din Andorra. Acesta a insistat că nu a auzit în viața lui de Andorra și că țara sa Taured există acolo de peste 1.000 de ani. Acesta susținea că a venit în Japonia pentru afaceri, lucru pe care îl făcea de peste 5 ani. Pașaportul său se pare că susține povestea acestuia, fiind plin de vize și avea cu el valută din mai multe state europene. Acesta avea chiar și permis de conducere emis de către misterioasa lui țară și chiar un carnet de cecuri emise de către o bancă necunoscută.

După mai multe întrebări și confuzie de ambele părți, călător a fost trimis la un hotel din apropiere până se va lua o decizie oficiala asupra cazului său. In fața camerei de hotel doi ofițeri au păzit ușă până dimineața. Abia atunci au descoperit că misteriosul om a dispărut fără nici o urmă, deși singura ieșire în afară de ușă era o fereastră aflată la etajul 15 deasupra unei străzi aglomerate. Poliția din Tokyo a demarat o anchetă dar fără niciun rezultat. Din fericire, dacă era intr-adevăr dintr-un univers paralel se pare că s-a întors în confortul casei sale din Taured.

9  Dacă Beatles nu s-ar fi despărțit

Deși foarte multe formații au încercat să copieze stilul Beatles nimeni nu a reușit să îi depășească.  Dar nu trebuie să îți pară rău dacă ai pierdut ani 60,  tot ce trebuie să faci este să călătorești int-un univers paralel unde John Lennon și George  Harrison nu au murit și grupul încă face muzică.

 Un personaj,  sub  pseudonimul  James Richard,  susținea că în timp ce își plimba câinele în California,  pe 9 septembrie 2009  s-a împiedicat căzând inconștient.  Când s-a trezit se afla intr-o cameră lângă o mașină necunoscută langa un om care s-a prezentat ca fiind Jonas.  Conform acestui  ciudat personaj,   în timp ce lucra pentru agenția de călătorie dimensională,  a folosit mașina pentru a transporta inconștientul Richard către un pământ paralel pentru a il ajuta.

 Bineînțeles că atunci când te afli în această situație nu ai altceva de discutat decât despre cultura Pop,  logic,  astfel că Jonas și Richards au ajuns la subiectul The Beatles,  o formație pe care ambele dimensiuni o împărtășesc.   Spre surprinderea lui Richard,  în această dimensiune alternativă,  The Beatles erau toți în viață și încă creau muzică.   La întoarcere Richard  adus cu el  un suvenir,  și anume o casetă intitulată Everyday Chemistry  compusă din cântece  Beatles necunoscute în dimensiunea noastră,  pe care le-a   încărcat pe site-ul lui.

8. Oraselul ONG`s Hat

Situat in New Jersey a fost fondat in secolul 19 de catre un om pe nume ONG dupa ce si-a aruncat palaria (Hat) in aer si a pierdut-o intr-un pom, sau poate i-a scapat in alta dimensiune … cine stie. Prin anul 1920 acest mic orasel ajunsese un oras fantoma, dar nu fusese uitat. Din contra, oraselul abandonat devenea subiectul uneia dintre primele Teorii ale Conspiratiei pe internet.

Intre anii `70-`80 o noua paradigma avea sa ia nastere si anume aceea a haosului, care se ocupa cu experientele de zi cu zi cum ar fi sunetul unui ventilator sau bazaitul unui computer, aceasta a inceput sa aibe din ce in ce mai multa popularitate. Doi oameni de stiinta in ale „haosului” Frank si Althea Dobbs au creat o teorie potrivit careia constiinta poate fi modelata la fel ca un univers si daca cineva poate stapani „harta mintii” poate stapani haosul si posibilitatea calatoriei in alte dimensiuni. Conform unui pamflet demult dezbinat, alti trei oameni de stiinta s-au alaturat celor doi si au fondat Institutul Studierii Haosului in ONG`s Hat, New Jersey. In micul orasel se pare ca au descoperit „poarta” catre alte dimensiuni prin crearea unui „ou”, adica o camera in care nici un stimul exterior nu isi face prezenta. Conform acestei teorii acestia au reusit sa stapaneasca calatoriile interdimensionale. In explorarile acestora se pare ca au gasit un Pamant unde viata oamenilor nu a fost sustinuta, dar cea a plantelor cu ajutorul apei din abundenta a prosperat, pe aceasta lume se spune ca s-au retras de atunci.

7. Carol Chase McElheney

In 2006, in timp ce Carol conducea dintr-o localitate din California catre locuinta sa din San Bernardino, aceasta sustine ca s-a hotarat sa faca un popas in orasul sau natal Riverside. In timp ce se afla in orasul natal nu i-a luat mult  sa realizeze ca … acesta nu era orasul corect, desi conform GPS-ului acesta era orasul. In timp ce era in oras aceasta sustine ca nu a reusit sa isi localizeze casa din copilarie sau a altor vecini. De fapt, nu recunostea nici o casa, desi toate numerele caselor erau corecte. Chiar si cimitirul unde bunicii sai erau ingropati era doar un camp cultivat.

Oare era in orasul gresit? Poate fi o teorie destul de corecta ca aceasta nu a gasit nimic familiar, cum ar fi scoala sau liceul. Cu toate astea, cuprinsa de locurile pe care nu le recunoastea si de agitatie oamenilor a decis sa plece in scurt timp din oras pentru a nu intra in contact cu acestia. Carol sustine ca ajuns intr-o dimensiune paralela, unde Riverside nu era ce trebuie. Povestea ei nu poate fi confirmata deoarece dupa cativa ani s-a reintors in orasul natal pentru inmormantarea tatalui sau iar orasul era asa cum si-l amintea din copilarie.

6. Lerina Garcia

In iulie 2008,  o femeie în vârstă de 41 de ani pe numele său Lerina Garcia  s-a trezit în patul său în ceea ce părea să fie o zi obișnuită.  Numai că,  în urma rutinei sale zilnice, aceasta susține că a găsit mici detalii care păreau ciudate.  De exemplu,   cearceafurile și pijamaua erau diferite de ceea ce își amintea  de culcare.  Lasand toate astea la o parte  s-a îmbrăcat și a plecat spre locul de muncă,  unde era angajată de peste 20 de ani.  Cu toate astea,  când a ajuns în departamentul ei  și-a dat seama  ca de fapt nu e departamentul ei,  deși era   la etajul și locul potrivit.

 Dandu-si seama că ceva foarte ciudat se  întâmplă, s-a  întors acasă  și a descoperit că bărbatul de care se despărțise cu luni în urmă,  se comporta ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.  Noul ei iubit  de patru luni de zile,  asa cum susține ea,  era de negăsit.  Chiar și după ce a angajat un detectiv privat  acesta era  de negăsit,  nu era nici o urmă de el,  de casa lui  sau de familia lui.  Desi s-ar părea  că toate acestea sunt mai degrabă niște probleme neurologice ale acestei femei,  ea crede cu tărie   că s-a  trezit într-un  Univers paralel.  Din nefericire  pentru călătorul nostru interdimensional,  aceasta nu s-a putut întoarce în universul ei,  rămânând în acest Univers cu un prieten de care nu poate scăpa.

5. Pedro Oliva Ramirez

Pe 9 noiembrie 1986 în jurul orelor 23,  Pedra Oliva Ramirez  iși conducea mașina  din Sevilia către  Guadaira, Spania.  Nefiindu-i străin drumul  acesta a intrat în șoc în momentul în care după o curbă s-a trezit pe un drum complet necunoscut,  mai mult acest drum necunoscut era o autostradă cu 6 benzi.  Acesta era înconjurat de clădiri străine și de un teren bizar,  a început să simtă o senzație de căldură după care un cor de voci se auzea de la distanță.   O voce  mai puternică îi spunea acestuia că tocmai fusese teleportat intr-o alta dimensiune.  Mașinile din jurul sau,  care treceau la exact 8 minute,  erau învechite  având culoarea albă sau bej cu număr de înmatriculare negru.  După aproximativ o oră de condus,  Ramirez  a găsit o ieșire spre stânga  unde semnele indicau localitățile din Alcabala, Malaga si Sevilia.  Ramirez  ales ruta  către Sevilia,  dar când s-a oprit,  a rămas înmărmurit uitându-se la casa sa din Guadaira.  Luand drumul înapoi acesta nu a mai putut găsi intersecția,  semnele sau autostrada cu 6 benzi.

4. Canionul Gadianton

In mai 1972, patru fete conducea dinspre Universitatea Utah dupa o petrecere. In timp ce traversau izolatul stat Utah-Nevada in jurul orelor 22 au ajuns la o intersectie unde au virat dreapta si au inceput sa strabata Canionul Gadianton. Surprinzator asfaltul negru a inceput sa fie alb, crezand ca au gresit drumul acestea s-au intors, dar surprinzator peisajul nu mai era desertic ci era format din campuri verzi si paduri de pini.

Au decis sa se opreasca si sa ceara informatii dar in foarte scurt timp s-au razgandit in timp ce una dintre fete a inceput sa tipe isteric. In acel moment patru vehicule in forma de ou au inceput sa le urmareasca. Fetele au accelerat si intr-un final asfaltul alb a inceput din nou sa fie negru si peisajul sa fie desertic. Dupa un accident intr-o piatra acestea au constatat ca au trei cauciucuri desumflate si au decis sa astepte dimineata pentru a face autostopul, fiind descoperite de catre un politist.

Oricat de SF ar parea povestirea, urmele cauciucurilor sunt … extrem de dificil de explicat. Urmele masinii erau de aproximativ 200 de m in desert, dar cum a pututu ajunge masina acolo la peste 3 km de autostrada si fara alte urme? Masinii ii lipsea si acoperisul, care nu a fost gasit niciodata. Poate s-a pierdut undeva in desert sau poate este expus intr-un muzeu dintr-un alt Pamant Paralele!?

3. Proiectul Montauk

Situat intr-o statie radar abandonata din estul Long Island, Proiectul Montauk a constat intr-o serie de experimente ultrasecrete ale guvernului american urmand Experimentului Philadelphia, al carui scop era, oficial, de a crea tehnologia invizibilitatii pe radar. In anul 1943 proiectul era aproape un succes cand nava USS Elfridge, se presupune, ca a devenit invizibila ochiului uman si a fost teleportata intr-o alta dimensiune, in final aceasta a reaparut pe coasta Norfolk, Virginia.

Deoarece, o mare parte din echipaj a murit cand proiectul a luat-o in alta directie si cei care traiau au suferit traume grave phihologice, fondurile oficiale ale guvernului au fost retrase. Cu toate astea, oamenii de stiinta si militarii au fost fascinati de rezultatele experimentului si au vrut sa continue sa exploreze posibilitatile teleportarii si calatoria interdimensionala, asa ca au lansat proiectul Montauk in 1960.

Condus de catre Dr. John von Neumann proiectul se axa pe examinarea psihologica a celor ce calatoresc intre dimensiuni si stabilirea cauzei de ce Experimentul Philadelphia a fost un dezastru in ciuda realizarii teleportarii. Conform teoriilor acestora, oamenii sunt nascuti cu un punct de referinta in timp conectat la campurile electromagnetice unice ale Pamantului din fiecare dimensiune. Din aceasta cauza saltul catre alta dimensiune a avut repecursiunile suferite de echipaj, omorandu-i sau ducandu-i spre nebunie si intr-un final tot la moarte. In timpul experimentelor din cadrul Proiectului Montauk, Von Neumann a rezolvat problema prin crearea unei simulari computerizate a Pamantului din cealalta dimensiune si modificarea punctelor de referinta ale corpului calatorului.

Conform documentelor, Von Neumann a reusit sa trimita oameni in alte dimensiuni fara nici o consecinta grava. Totusi, la terminarea experimentului in 1967, un raport a fost trimis catre Congresul american despre descoperirile privind controlul mintii si calatoriei interdimensionale. Congresul a taiat toate fondurile si a incheiat proiectul de frica controlului mintii in masa.

2. Oamenii umbre

Conform lui Albert Einstein exista 4 dimensiuni, trei formate din spatiu si una din timp, cu proprietatea speciala de a indoi lumina. Stephen Hawking mergea mai departe intrebandu-se daca exista posibilitatea ca in Universul nostru sa existe mai multe dimensiuni. Totusi, conform lui Hawking, materia si lumina sunt membranele dimensiunii, facand calatoria interdimensionabila imposibila. Deoarece spatiul-timp are abilitatea de a indoi lumina, totusi, exista posibilitatea ca noi sa vedem umbre ale oamenilor si chiar galaxi in dimensiunea noastra, si ei intr-alor.

Aceste presupuse intalniri cu acesti oameni umbre sunt foarte comune in America de nord. O poveste descrie o femeie intalnindu-se cu entitati misterioase si o fetitat mica in timp ce traia in Dorchester, la mijlocul anilor 1990. In timpul noptii intr-o camera noua, ea sustine ca a vazut o umbra inalta si nenaturala pe perete. Spre surprinderea ei, umbra a alunecat de pe perete in camera, purtand ceea ce se parea a fi o pereche de ochelari.. A vazut inca trei astfel de umbre langa dulapul sau. Intr-un final a realizat ca o umbra mare cuprinde intreaga incapere, lasand-o intr-un intuneric complet, nu inainte de a parasi camera. Ea crede cu tarie ca ceea ce a vazut sunt calatori interdimensionali, care cu siguranta au vazut-o si pe ea ca un om umbra.

1. Padurea de Piatra Markawasi 

Padurea de piatra Markawasi se afla in muntii Anzi, Lima Peru. Pietrele sunt ca niste sculpturi, infatisand forme ale fetei umane, nimeni nu stie cum s-au format. Ca si cum nu ar fi destul de ciudat, adevaratul mister il constituie posibilitatea unei usi dimensionale care se spune ca este localizata in padure.

Conform Dr. Raul Rios Centeno, un investigator al evenimentelor din Lima, un pacient a venit sa il vada pentru un caz extrem de hemiplegie, o boala care are ca rezultat pierderea functiilor motorii a jumatate de corp. Cand a fost intrebat de starea femeii, acesta a spus ca a fost intr-o excursie cu prietenii in padurea de piatra. Conform pacientei, au plecat in explorare, tarziu in noapte cand au vazut o cabana cu lumina unde erau  dansatori imbracati ca in secolul al-17-lea. Femeia spunea ca a fost atrasa de aceasta cabana, dar a fost oprita de catre un prieten inainte de a intra. Incidentul a avut ca urmare ca jumatate din corpul sau, cel care intrase in cabana sa ramana paralizat. Testele nu au arata o cauza pentru paralizia sa. Iar doctorul Centeno crede ca femeia a experimentat o trecere dimensionala, producandu-i schimbari in sistemul sau nervos in momentul trecerii energiei. Multi bastinasi cred ca exista o usa dimensionala in padurea de piatra Markawasi, pe care femeia si prietenii sai au trecut-o fara stiinta. Hemiplegia poate nu este premiul cel mai de pret castigat, dar daca nu era oprita femeia era pierduta pentru totdeauna.

Top 10 Calatori in Universuri Paralele

Incă de la propunerea oficială din 1954 a lui Hugh Everett al treilea, ideea universurilor paralele a început să bulverseze mințile oamenilor de știință, filozofilor, bloggerilor sau a oamenilor obișnuiți. Poate că acest Univers în care trăim nu este singur și că mai există alte milioane, sau poate că oamenii pe lângă care trecem zilnic sunt din altă lume care stăpânește călătoria interdimensionala. Există teoria călătorilor interdimensionale, dar singurele informații pe care le avem despre aceste călătorii vin din povestirile oamenilor care susțin ca au vizitat și alte lumi. așadar urmează în continuare top 10 călători în Lumi paralele:

Leave a comment

error

Daca ti-a placut, te poti abona aici!