De cate ori nu ti-a trecut prin cap ca cea mai buna metoda pentru a-ti rezolva problemele financiare ar fi un jaf, fie ca vorbim de postasul cu geanta plina de bani, casiera de la magazin, masina blindata de la semafor plina cu bani cash, magazinul de bijuterii sau seiful unei banci, majoritatea dintre noi ne oprim la a ne imagina si ne intoarcem la caile cinstite de a ne castiga banii. Dar unii iau treaba asta in serios si se apuca de jefuit !

10. Jaful diamantelor de pe Aeroportul din Bruxelles

In februarie 2013 opt indivizi mascati au reusit un jaf ca la carte, rapid si eficient. Au fortat intrarea pe Aeroportul din Bruxelles cu doua masini de politie, chiar in momentul in care diamante in valoare de peste 50 de milioane de dolari erau transferate dintr-o masina blindata intr-un avion elvetian. Totul a durat in jur de 20 de minute, iar hotii au plecat cu aproximativ 130 de genti pline de diamante.

9. Jaful din Bangladesh

Pe 26 ianuarie 2014 Banca Sonali dintr-un oras din Bangladesh a fost jefuita de catre doi indivizi, acestiu au reusit sa fuga cu 169 de milioane de taka, adica aproape 2 milioane de dolari. Planul a fost ingenios, cel putin, dintr-o cladire parasita de langa banca acestia au sapat un tunel pana in seiful bancii. Desi jaful a fost unul tipic Hollywoodian si a fost aproape perfect executat, finalul nu a fost fericit pentru spargatori, creierul operatiunii celui mai mare jaf din Bangladesh a fost intr-un final arestat.

8. Spargerea Bancii Britanice din Orientului Mijlociu

In 1976 un grup asociat Organizatiei liberale palestiniene Yasser Arafat, exploatand haosul si razboiul civil din Beirut au reusit sa patrunda in Banca Britanica a Orientului Mijlociu spargand un perete comun dintre banca si o biserica catolica, acestia au patruns in seif pe care l-au golit complet. Prada a fost estimata undeva intre 20 si 50 de milioane de dolari in lingouri de aur, bijuterii si actiuni. Astazi prada ar valora de cel putin trei ori mai mult, hotii nu au fost prinsi niciodata.

7.Jaful din Chelembra

Jaful asta este considerat unul dintre cele mai mari din India, banca situata in orasul Kerala, a fost jefuita in dimineata zilei de 30 decembrie 2007. Printr-o gaura in podeaua seifului, hotii au reusit sa fure 18 kg de aur si 5 milioane de rupii, in total 18 milioane de rupii, in jur de 700.000 euro. Nu prea au apucat sa se bucure cum trebuia deoarece la 2 luni dupa jaf au fost arestati.

6. Jaful camionului de posta

In dimineata zilei de 14 august 1962 doi barbati inarmati au oprit un camion al postei americane care se afla in drum catre Rezerva federala din Boston, avand alti complici care deviau traficul, camionul a fost o tinta usoara, dar cu o prada consistenta in valoare de 1,5 milioane de dolari cash in bancnote nemarcate. Atacatorii nu au fost prinsi niciodata, cred ca s-au bucurat din plin de bani.

5. Jaful Lufthansa

Acum aproape 37 de ani, un grup de oameni a asteptat in zona aeroportului JFK din New York. La ora 3 dimineata au intrat cu forta, inarmati si cu fetele acoperite pe aeroport in zona seifului si au reusit sa fure bijuterii in valoare de un milion de dolari si bani cash insumand 5 milioane de dolari, valorand in ziua de azi peste 22 de milioane de dolari. Jaful a fost gandit de catre Henry Hill si a ramas in istoria Americii ca cel mai mare jaf cu bani cash din istoria tarii, fiind popularizat in filme si carti.

4. Jaful obligatiunilor

Locul 4 este ocupat mai mult de o talharie, decat un jaf, dar ai rabdare… John Goddard lucra in 1990 ca si mesager, era o zi obisnuita care sa nu anunte ceva special, fusese insarcinat sa livreze o servieta catre un client, nimic neobisnuit pentru el. In timp ce mergea pe o strada din Londra, e adevarat, nu prea circulata a fost acostat de catre un individ care i-a pus cutitul la gat si i-a furat servieta. Intr-adevar se dovedea o zi de neuitat, dar surpriza pentru el a venit seara cand a a flat ce se afla in servieta, si anume 292 de milioane de lire sterline in obligatiuni. Totusi hotul a fost gasit… mort si fara servieta care nu a fost recuperata niciodata.

3. DB Cooper

Poate ca ai auzit de jaful asta, dar trebuia sa il mentionez, in 1971 in timpul zborului unui Boeing 727 intre Portland si Seattle, un tip foarte curajos, extrem de politicos si foarte calm a deturnat avionul si a reusit sa obtina 200 000 de dolari recompensa, undeva peste un milion de dolari in zilele noastre. Dupa ce a obtinut banii acesta a dat instructiuni echipajului foarte clare, privind viteza avionului, unghiul aripilor si altele, dupa care s-a parasutat impreuna cu sacii plini de bani. Desi FBI-ul a declarat ca nu putea supravietui, acestia au cercetat ani de zile cazul, ducand dosarul acestuia la peste 60 de volume. Pe malul raului Columbia au fost gasite cateva bancnote care faceau referire la acest jaf, dar cu toate astea mare parte din bani nu a fost descoperita si la fel autorul nu a fost identificat sau arestat.

2. Panterele roz

Unul dintre cele mai indraznete jafuri din istorie a avut loc la Paris si a avut loc in doua etape. O retea formata din etnici sarbi si muntenegreni a fost poreclita The Pink Panthers de catre Interpol, dupa ce in 2007 4 indivizi s-au deghizat in muncitori si au reusit sa intre in magazinul Harry Winston din Paris, magazin recunoscut pentru ceasuri si bijuterii de mare valoare, si au reusit sa  scape cu o captura impresionanta. In 2008 alti patru indivizi s-au strecurat in acelasi magazin deghizati in haine femeiesti  si peruci. Prada din cele doua jafuri a fost de peste 100 de milioane de dolari. In 2011 au fost descoperite bijuterii in valoare de 19 milioane in scurgerea unei case din suburbiile Parisului si au fost arestati 8 oameni, cu toate astea bijuterii si ceasuri in valoare de peste 80 de milioane de dolari nu au fost gasite nici in ziua de azi.

1. Jaful Istoric

Tipul asta a scris istorie, se numeste Stephane Breitwieser si timp de 6 ani a furat, dar ce a mai furat, intre 1995 si 2001 si-a insusit opere de arta de la muzee sau expozitii, nu prea multe doar vreo 38 de lucrari de arta pe an, totalizand 170 de opere si a reusit sa aiba o colectie de arta de 1.4 miliarde de dolari. Nu i-a mers prea mult si in ianuarie 2005 a fost condamnat la 3 ani de inchisoare de catre un tribunal din Strasbourg, dar a facut doar 26 de luni de puscarie. Din cele 170 de opere de arta 110 au fost recuperate, iar aproximativ 60 s-a considerat ca au fost distruse, da sigur …!  In 2006 si-a lansat o carte in Franta intitulata Confesiunile unui hot de arta ! In 2011 in timpul unei perchezitii au mai fost descoperite 30 de tablouri si astfel a fost condamnat in 2013 la inca 3 ani de inchisoare.

2 Comments

  • Trackback: O secție de poliție falsă a functionat timp de opt luni chiar lângă una reală - Gangi - Sursa ta de stiri nestiute!
  • Trackback: Cea mai mica podgorie din lume

Leave a comment

error

Daca ti-a placut, te poti abona aici!