Tehnologia se schimbă întotdeauna fără ca noi să ne dăm seama. De fapt, evoluează într-un ritm atât de rapid încât, până când cumpărați cel mai nou telefon sau laptop, este deja vechi. Dar peste 20 de ani, unele tehnologii – cele la care s-ar putea să nu vă așteptați – cel mai probabil nici nu vor mai exista.
10. Oglinzile retrovizoare
Cu cât de rapidă evoluează tehnologia, este extrem de probabil ca companiile să treacă complet la camere în loc să folosească oglinzi vechi. În plus, camerele vor trebui să fie obligatorii la vehiculele fără șofer, care, de asemenea, cresc în popularitate. Camerele devin, de asemenea, mult mai ieftine, ceea ce va încuraja companiile să schimbe și oglinzile laterale pentru camere.
9. Turnurile telefonice
În timp ce utilizările pentru tehnologie evoluează, tehnologia fizică se micșorează. Ca rezultat, se poate face mai multă muncă într-un spațiu mai mic. Acest lucru ar putea fi aplicat turnurilor telefonice pe măsură ce devin din ce în ce mai mici. Într-o zi, nu vor mai fi deloc acolo. Unele smartphone-uri pot sări complet peste scena turnului de telefon și să comunice între ele la o distanță de cel mult 500 de metri.
Qualcomm a realizat mai întâi acest lucru și a cercetat cum să-și extindă descoperirea. Ei s-au asociat cu Facebook și Yahoo pentru a încerca să creeze aplicații. Pe măsură ce această tehnologie evoluează, nevoia de turnuri de telefonie mobilă nu va exista deloc. Ceea ce ar putea fi cel mai bune, având în vedere că turnurile de telefonie mobilă nu sunt tocmai frumoase.
8. Telecomenzile
Aceste căutări frenetice pentru telecomenzi ascunse în pernele de pe canapea sunt aproape complet un lucru din trecut. Miliardele de dispozitive sunt deja conectate la Wi-Fi, ceea ce înseamnă că tehnologia poate fi controlată prin computer, tabletă, smartphone și ceas inteligent. Lucruri precum Google Home și Amazon Alexa pot controla deja luminile sau dispozitivele din casa dvs. doar cu vocea dvs. Imaginați-vă cât de mult va evolua această tehnologie în 20 de ani. Chiar și telecomenzile pentru a controla clima din casa ta vor fi complet inutile. Puteți spune doar asistentului de acasă dacă doriți să fie mai cald sau mai rece.
7. Cardurile de credit
Când au fost inventate pentru prima dată cardurile de credit, acestea au făcut ca plata pentru alimente și divertisment să fie rapidă și eficientă. Primul card de credit a fost introdus în 1950 de Diners Club. Au câștigat peste 20.000 de deținători de carduri în aproximativ un an. Dar asta s-a întâmplat în urmă cu aproape 70 de ani, iar tehnologia se schimbă într-o clipită. Companii precum Starbucks și McDonald’s oferă deja plăți printr-o atingere a unui telefon. Unele au propriile aplicații, în timp ce altele folosesc opțiunea de plată pe unele smartphone-uri noi. În curând, am putea plăti pentru lucruri cu o scanare simplă a amprentelor digitale.
6. Chei metalice
Tehnologia pentru înlocuirea completă a cheilor metalice există deja și este doar o chestiune de timp până când cheile fizice sunt complet șterse. Noile mașini au deja un buton de pornire care necesită doar ca un buton să fie în imediata apropiere, fie în buzunarul șoferului, fie pe un lanț de chei cu alte chei care vor fi învechite în curând. un buton de pe telefon. Puteți obține deja încuietori care se deschid cu comenzi vocale, scanări cu degetul sau retina sau chiar cu un anumit gest. Credeți sau nu, puteți avea un mic implant în mână pe care încuietoarea îl va recunoaște și se va deschide când vă veți apropia!
5. Dispozitive de stocare fizică
Acesta nu este un șocant. La începutul anilor 2000, VHS și-a atins sfârșitul când au fost introduse DVD-urile – la fel cum casetele audio au fost înlocuite cu CD-uri la sfârșitul anilor 1980. Cu toate acestea, epoca mediilor fizice se poate încheia în curând. Serviciile de streaming precum Netflix și YouTube, precum și serviciile la cerere incluse în pachetele de cablu reduc nevoia de a cumpăra Blu-ray, care a înlocuit deja DVD-urile. . La un moment dat, chiar și cărțile vor fi complet limitate la formatele digitale.
4. Încărcătoare de telefon cu fir
Imaginați-vă că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la moartea telefonului în timp ce sunteți afară. Gata cu apelurile sau deconectările pierdute din cauza problemelor de alimentare cu energie electrică, fără a fi nevoie să vă conectați telefonul la o priză de perete. Încărcătoarele de telefonie cu fir sunt deja în plecare, având în vedere că majoritatea telefoanelor pot fi încărcate cu tampoane wireless. Companiile creează deja dispozitive care utilizează unde radio și Wi-Fi pentru a încărca smartphone-uri.
3. Bancomate și portofele
Modul în care plătim pentru lucruri pare să se schimbe la fiecare câțiva ani, deși numerarul este încă un favorit. Dar, cu cardurile și serviciile bancare online, nu va trece mult timp până când guvernul nu va mai pierde bugetul pentru tipărirea facturilor și va trece în schimb la moneda digitală. Odată ce numerarul și cardurile se spală încet, lucruri precum portofelele și bancomatele nu vor avea niciun scop.
2. Acele
Din fericire pentru toată lumea, era injecțiilor cu ace se va încheia în curând. Cercetătorii asociați cu MIT au anunțat două noi proiecte pentru a pune capăt injecțiilor cu ace. Unu dintre ele este o formă de tehnologie de injecție cu jet care poate trage o substanță mai repede decât viteza sunetului printr-o deschidere în piele care este microscopică la limită. Al doilea proiect implică un pacient care înghite o capsulă cu un ac în interior. După ce ace mici se injectează în mucoasa stomacului, acestea sunt ulterior distruse de sistemul digestiv.
3. Cinema
S-a spus de mai multe ori că zilele de ieșire la filme se încheie încet. Aceasta a fost o idee deosebit de populară imediat după inventarea televizorului și a făcut posibilă vizionarea divertismentului în sufrageria dvs. Deși oamenilor le place încă să meargă la filme, tehnologia continuă să evolueze. Acum puteți oferi chiar și 3-D pe anumite televizoare. Pe termen lung, va costa mult mai puțin să săriți la cinema și să vă bucurați de confortul de a viziona filme acasă. Acum, că realitatea virtuală crește, cine știe unde ne va duce tehnologia?