O declarație recentă a fost făcută de o echipă de experți, deoarece aceștia susțineau că peste încă aproximativ cinci sau zece milioane de ani, Africa se va sparge în două continente de dimensiuni mai mici și că un ocean nou format va apărea între cele două.

Știm acest lucru, deoarece plăcile tectonice de sub Africa sunt mai active decât oricând, se îndepărtează una de alta la un ritm alarmant, ca să spunem cel puțin. Plăcile tectonice din regiunea Afar din Etiopia, și anume cele arabe, nubiene și somaleze, par să se îndepărteze una de cealaltă, ceea ce face să apară o ruptură care, în cele din urmă, va duce la ruperea continentului în două

După cum ați fi putut ghici până acum, valul de șoc cauzat de aceasta va schimba ecosistemul planetei așa cum îl cunoaștem. În fiecare an, cam așa, plăcile tectonice se mișcă de câțiva milimetri, dar modelul de mișcare observat de echipa de geologi de sub Africa este similar doar cu cel despre care se spune că a avut loc în vremurile străvechi când Pangea s-a rupt.

Acest lucru pare să se fi întâmplat datorită rocilor supraîncălzite care au clocotit de ceva vreme sub plăci. Experții cred că pot studia acest lucru și se pot pregăti singuri în cazul în care acest lucru se va întâmpla și în altă parte a planetei.

Sursa: alien-blog.net

Leave a comment

error

Daca ti-a placut, te poti abona aici!