În timp ce întreaga lume este concentrată pe explorarea spațiului și a ceea ce se află dincolo de stele, unul dintre cele mai recente progrese fiind aceste fotografii de înaltă definiție ale soarelui, există unele care indică lucrurile pe care încă nu le știm chiar aici planeta noastră.
Serviciul Național al Oceanului afirmă că mai mult de 80% din oceanele planetei noastre sunt încă nemapate, neobservate și neexplorate. Vorbim despre 361 de milioane de kilometri pătrați (139 milioane de mile pătrate) de apă, care reprezintă puțin peste 70% din suprafața totală a lumii.
Deci, mai sunt multe de explorat pe propria noastră planetă!
Un scafandru numit Kristian Laine a dat peste un diavol de mare ca nimeni altul în Marea Barieră de Corali
Profesionistul în fotografie subacvatică numit Kristian Laine a plecat recent la scufundări pe coasta insulei Lady Elliot din Marea Barieră de Corali din Australia. Își făcea câteva fotografii cu creaturile marine acolo, când a dat peste o priveliște atât de neobișnuită încât, la început, a crezut că camera lui e stricata.
În timp ce Laine fotografia un grup de masculi care urmăreau o femela, el a observat în fotografiile sale că una nu seamănă cu celelalte. În timp ce diavolii de mare sunt în general negri deasupra și albi dedesubt, acest pește mare era negru deasupra, dar roz dedesubt.
„La început, am văzut un grup de 7 diavoli de mare pe insula Lady Elliot și aveau o adâncime de aproximativ 12 metri, așa că am așteptat momentul potrivit pentru a-mi ține respirația și a scufunda”, a explicat Kristian. „Când eram la nivelul ochilor cu peștele roz, mă uitam prin vizor și am închis ochii cu el. Abia când mi-am tras stroboscopul pentru a face o fotografie, i-am observat pielea roz, dar habar nu aveam în lume ca exista roz. Am fost confuz și am crezut că stroboscopul meu este rupt sau că face ceva ciudat. ”
Spre surprinderea tuturor, în loc de obișnuitul alb și negru, aceast diavol de mare era negru și roz.
Se pare că acesta este singurul diavol de mare roz cunoscut din lume cu o mutație a genei pielii.
Laine a explicat că habar nu avea că aceste animale unice pot fi roz. La început, această confuzie l-a determinat să creadă că stroboscopul camerei sale funcționează defectuos. Cu toate acestea, la o inspecție mai atentă, era clar că ochii lui nu-l înșelau – era un adevărat specimen roz, care îl determina să facă fotografii.
„Ea fost extrem de calmă. Îmi amintesc că m-am uitat în ochii uriași de pește și mi s-a părut aproape ca zâmbind (sau, cel puțin, foarte prietenos). Întreaga interacțiune a durat aproximativ 20-30 de minute. ” a explicat Kristian. „Am coborât de mai multe ori, fără să-mi dau seama cât de special este animalul rar, dar am greșit accidental scufundările într-un mod în care am reușit să obțin aproximativ 5 fotografii bune ale acestuia, interacționând în grupul de diavoli de mare și urmărind femela.”
Se pare că fotograful acvatic a dat peste specimenul roz poreclită inspectorul Clouseau, care este detectivul zăpăcit din filmele Pink Panther. Potrivit National Geographic, diavolul de mare roz a fost reperat pentru prima dată în 2015 de Ryan Jeffery. Acesta a fost văzut de cel mult 10 ori în ultimii 5 ani.
A fost văzut pentru prima dată în 2015 de Ryan Jeffery și se crede că este văzut de mai puțin de 10 ori în total.
Oamenii de știință cred că pielea sa roz este cauzată de o mutație genetică în expresia melaninei
Laine a petrecut aproximativ 30 de minute înotând împreună cu grupul de diavoli de mare, făcând fotografii. Acesta nu părea să-i deranjeze compania, deoarece era calmă, păstrând un contact vizual prietenos cu fotograful. Aproape că părea că se bucura de atenție și zâmbea.
Kristian a explicat că a fost o experiență umilitoare și o lovitură de noroc extrem de mare: „Nu știam că animalul roz chiar exista și, așa cum am menționat, am crezut că stroboscopii mei se jucau. Abia după înot, la bord, am observat-o – mi s-a întâmplat să caut o fotografie a peștilor rari numiți inspectorul Clouseau # 900 și mi-am dat seama că acest peste avea aceleași tipare ca cea cu care am interacționat și fotografiat . M-am repezit imediat înapoi pentru a-mi verifica camera. Nu aveți idee cât de departe mi-a căzut maxilarul când mi-am dat seama la ce tocmai asistasem și atât de mult timp și singur. A fost o zi destul de specială pentru mine. ”
Oamenii de știință cred că culoarea diavolului de mare este cauzată de o anomalie genetică. Inițial, au crezut că se datorează unui fel de infecție a pielii sau, eventual, a dietei sale. Cu toate acestea, în 2016, o probă de piele a fost prelevată și s-a stabilit că este o mutație genetică în expresia elaninei. Eritrismul, o afecțiune prin care pigmentarea pielii devine roșiatică, este considerată a fi cea mai plauzibilă explicație. Este în vena altor mutații genetice mai cunoscute, cum ar fi albinismul (prin care pielea este alb pal).
Sursa: https://www.boredpanda.com/