Un student britanic susține că a rămas blocat în Afganistan în timpul preluării talibanilor după ce a plecat în țară în vacanță.
Miles Routledge, în vârstă de 21 de ani, este un student la Universitatea Loughborough, si spune că se află în prezent într-o casă sigura în timp ce așteaptă ocazia să fugă din țară și să se întoarcă acasă în Marea Britanie.

El a postat o serie de fotografii ale aparentei sale călătorii în jurul Afganistanului, inclusiv biletul său de avion către Kabul și pozat cu armură și o armă despre care spune că aparțin personalului de securitate din Marea Britanie.

Miles Routledge, în vârstă de 21 de ani, susține că a fost abandonat de Ambasada Britanică la Kabul, despre care susține că nu a răspuns la niciunul dintre apelurile sale telefonice sau e-mailuri, în timp ce grupul terorist islamist a intrat în capitală.


Pe rețelele de socializare, el a împărtășit un statut care explică modul în care dorea să se testeze vizitând „cele mai proaste locuri din lume” în loc să opteze pentru o vacanță standard la plajă.
El a scris pe Facebook în luna mai: „Tocmai mi-am rezervat zborul spre Afganistan.
“Doreste-mi noroc, voi aduce inapoi cateva mici suveniruri pentru cine vrea unul!”
Nu știa puțin că era pe punctul de a intra într-o lovitură de stat militară teroristă, cu guvernul tarii în prăbușire.

În ultimele luni, talibanii au câștigat controlul asupra teritoriilor din întreaga țară.
“Gata cu luptele în Kabul, sunt blocat în Afganistan.”, a scris Miles pe un fir de pe rețelele de socializare.
El a spus ieri (15 august): “Eram pe deplin pregătit pentru moarte, am acceptat-o. Această călătorie a fost o încercare a lui Dumnezeu. Sunt foarte religios, așa că cred că voi fi îngrijit”.
El a mai spus că a crezut că o achiziție de 15 GBP a „certificatului de domnie” pe care a cumpărat-o online l-ar putea păstra în siguranță, ceea ce îi permite să se numească „lord” pe cardul său American Express, relatează Daily Mail.
El a explicat: “Talibanii ar putea vedea acest lucru drept un motiv suficient pentru a mă menține în viață, crezând că ar putea deține o anumită putere de negociere, deoarece vor crede că sunt important. Să sperăm că nu va ajunge însă la această etapă”.
Tânărul de 26 de ani, spune că este în prezent „în siguranță” într-o „casă sigură” și se teme de localnicii ale căror vieți sunt grav amenințate.
El a spus: „Sunt cu toții în siguranță în această casă sigură, oamenii sunt minunați și așteaptă cu nerăbdare cele două articole de știri pe care le am despre mine.
“S-ar putea să fiti fericiți că sunt bine, dar vă rog să luați în considerare oamenii care trăiesc în Afganistan, deoarece se descurcă mult mai rău. Rugați-vă pentru ei, vă rog, o voi face în această seară.”


Într-un alt statut, el a adăugat: „Le-am spus jurnaliștilor acest lucru, dar în ciuda a cât de interesantă este situația mea, vă rog să vă amintiți că sunt confortabil acolo unde afganii obișnuiți se tem de viața lor.
„Ghidul meu turistic se teme în prezent pentru familia sa, iar singura lui vina este ca a mers mai departe si îmi salvează viața, nu-l pot răsplăti niciodată și asta mă întristează”.

Sursa: www.ladbible.com

Leave a comment

error

Daca ti-a placut, te poti abona aici!